67035
11:47 25.102018

Закарпатських лемків запрошують на міжобласну зустріч

Життя 3199

Івано-Франківська обласна організація “Молода Просвіта” у рамках проекту “Ми – лемки!” запрошує молодь у віці від 18 до 35 років на Зустріч Молодих Лемків, що відбудеться в Івано-Франківській області у місті Долина та на Рожнятівщині з 2 по 4 листопада.

Метою заходу є знайомство між собою молоді західних областей України та Польщі, які мають лемківське коріння або цікавляться культурою, традиціями, історією лемківського етносу, задля напрацювань спільного бачення і подальшої діяльності по збереженню пам’яті та історичної спадщини.

Програмою заходу передбачено коротке ознайомлення з історією лемківського етносу, його культурою, традиціями через майстер-класи від носіїв, відвідання локальних тематичних музеїв та пам’яток, а також роботу в малих групах. Крім того учасники відвідають місцевий лемківський фестиваль з музикою і традиційною кухнею.

Запрошення до участі поширюється на мешканців Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської, Чернівецької та Закарпатської областей. З Польщі запрошеними гостями будуть представники ГО “Об’єднання лемків”.

Організатори покривають витрати на проживання у двомісних номерах, харчування та проїзд в обидві сторони автобусом чи поїздом не вище класу купе або другого класу Інтер-сіті при наявності копій квитків.

Для участі у заході до 29 жовтня включно потрібно заповнити он-лайн анкету. Оцінка анкет відбуватиметься на основі мотивації. Результати відбору буде повідомлено до кінця робочого дня 30 жовтня. Кількість місць обмежена. Відібраним учасникам буде надіслано інформацію про місце зустрічі та детальну програму заходу.

За більш детальною інформацією можна звертатися на електронну адресу molodaprosvita.if@gmail.com або за номером телефону (050) 6787602

Захід відбувається у співпраці з Івано-Франківською обласною організацією Всеукраїнського товариства “Лемківщина” та громадською організацією “Молода Лемківщина” (Львів) у рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, яка реалізується Асоціацією “Єврорегіон Карпати – Україна” та фінансується за кошти обласних бюджетів Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької областей, компанії ДТЕК, ПрАТ “Моршинський завод мінеральних вод “Оскар”.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини