66882
15:16 23.102018

В Ужгороді триває музичний фестиваль

Життя 2696

В Ужгороді триває музичний жовтень.

Такого аншлагу, як на ювілейному авторському концерті Мирослава Скорика, давненько не було в Закарпатській обласній філармонії. Очевидно, що ужгородці скучили за вишуканою, якісною, елегантною музикою і відчувають потребу у зустрічах із такими видатними особистостями сучасності, яким є шановний ювіляр. Концерт пройшов на одному диханні, а кожен номер викликав нестримні овації: вражали і талановиті виконавці зі Львова, й улюблена всіма музика Мирослава Скорика, і присутність самого Маестро за диригентським пультом.

Але на цьому музичний жовтень ще не завершено. Зокрема, Закарпатська обласна філармонія поновлює роботу проекту «Музика вихідного дня». І найближчої неділі у головній концертній залі краю знову звучатиме король усіх інструментів – орган. Цього разу шедеври світового органного мистецтва меломанам подарує молода ужгородська виконавиця, лауреат міжнародних конкурсів Наталія Лендєл. Дівчина з дитинства займається грою на фортепіано, а орган почала опановувати під чуйним керівництвом відомого музиканта і педагога, заслуженої артистки України Наталії Висіч. Далі були роки навчання в Ужгородському державному музичному училищі ім.Д.Задора та Львівській національній музичній академії ім.М.В.Лисенка, яку вона закінчила в цьому році як піаністка у класі Н.І.Мартинової. Не обмежуючись цим, Наталія Лендєл пройшла органний курс при Haliciana Scola Cantorum у Львові, брала участь у кількох майстер-класах і вже двічі виступала на Міжнародному молодіжному органному фестивалі ім.Н.Висіч (2010, 2016). Всі ці роки вона успішно поєднувала навчання з роботою в Ужгородській дитячій школі мистецтв та Ужгородському музичному коледжі ім.Д.Є.Задора, брала участь у різноманітних концертах і конкурсах як солістка та як концертмейстер.

У тандемі з Наталією Лендєл виступить ще одна молода і талановита виконавиця – Ганна Гайду (флейта). Її шлях до професії так само проліг через Ужгородське державне музичне училище ім.Д.Задора (клас В.В.Велегіцького і Т.Б.Поповича) та Львівську національну музичну академію ім.М.В.Лисенка. А ступінь магістра Ганна отримала в Мукачівському державному університеті. Наразі дівчина є артисткою духового оркестру Закарпатської обласної філармонії й оркестру Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру, а також викладає в Ужгородській дитячій музичній школі ім.П.І.Чайковського. У складі Ансамблю солістів під керівництвом Олени Короленко Ганна Гайду стала лауреатом 1-ї премії на Міжнародному конкурсі ім.Д.Бортнянського (м.Київ). У супроводі органу вона зіграє «Скерцо» Й.С.Баха та «Самотнього пастуха» Дж.Ласта. Окрім музики згаданих композиторів у концерті прозвучать також твори А.Гільмана, Л.Боельмана, Й.К.Керля, О.Мессіана. Ведуча – Катерина Керечанин. Початок о 17.00.

Підготувала Таїсія Грись

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Патрульна поліція Закарпаття нагадує
18:29
У Мукачеві виявили нетверезого водія, який створював аварійні ситуації
18:22
Всі новини