66864
15:00 23.102018

Свято осені в ужгородському НВК «Ялинка»

Життя 6621

Сьогодні, 23 жовтня, в ужгородському НВК «Ялинка» відсвяткували свято осені. Дітки з угорськомовної групи «Гномики» зібрали на свій виступ батьків, вихователів та гостей з інших навчальних закладів.

Малеча, одягнена у костюми різних осінніх овочів та грибочків одним своїм виглядом виманювала посмішки в дорослих, які постійно аплодували, а дехто і підказував тексти та підспівував.

Група «Гномики» нараховує аж 31 дитину різного віку, від 3 до 6 років. Підтримує цю групу уряд Угорщини через Генеральне консульство в Ужгороді. Вони презентували необхідну техніку та літературу, дарують іграшки, навіть оплачують діткам харчування.

Світлана Рибак, директор навчально-виховного комплексу розповіла, що проводи осені в поєднанні зі святом урожаю вже стали традиційними для їхнього закладу: «Ми завжди запрошуємо на наші свята представників Генерального консульства Угорщини в Ужгороді, з яким ми тісно співпрацюємо та дирекцію ЗОШ №10 ім. Дойко Габора. Дітки активно готувалися до свята, вчили віршики та пісеньки угорською мовою. У минулому році ми випустили наших перших випускників угорськомовної групи, які продовжують навчатися в угорській школі».

 

Світлана Степанівна також розповіла, що вихованці садочка з радістю вивчають угорську мову і з кожним роком бажаючих відвідувати саме угорську групу збільшується. Додамо, що з дітками розмовляють виключно угорською мовою і це переважно дітки зі змішаних сімей, де хоча б один з батьків володіє мовою.

Юдіт Кулін, директор ЗОШ №10 ім. Дойко Габора теж була присутня на святі. Вона подякувала діткам та педагогам за таку чудово підготовану програму, адже знає скільки сил для цього потрібно докласти: «Знаю, що цього року група нараховує аж 13 випускників. Тому чекаємо їх з нетерпінням у нашому навчальному закладі».

Такі дитячі ранки завжди несуть з собою позитив та посмішки. Звичайно, що сьогоднішній не став винятком, адже маленькі «гномики» підготували чудову програму з танцями, декламацією угорських віршів та співом відомих дитячих пісень.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах