66765
14:08 23.102018

Ужгородська міська рада підписала Меморандум із ЮНІСЕФ

Життя 3733

23 жовтня Ужгородська міська рада підписала Меморандум про взаємодію із Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у рамках глобальної програми “Громада дружня до дітей та молоді”.

Для цього до обласного центру з робочим візитом завітав керівник соціальних програм ЮНІСЕФ в Україні Артур Айвазов. Вітав його міський голова Богдан Андріїв.

За інформацією Ужгородської міської ради, про намір приєднатися до глобальної ініціативи ЮНІСЕФ заявили більше 160 міст та ОТГ з усієї України. Не виняток й Ужгород.

– Ми проводимо низку заходів у місті для молоді, людей з обмеженими можливостями. Сьогодні Ужгородська міська влада робить усе можливе для того, щоб створювати гідні умови для всебічного розвитку, охорони здоров’я, занять спортом, відпочинку та інших сфер життєдіяльності дітей та молоді, – зазначив міський голова.

У свою чергу, Артур Айвазов розповів, що в ЮНІСЕФ є багато проектів для створення комфортних умов проживання і самореалізації дітей та молоді. А підписання меморандуму є важливим та відповідальним кроком, який засвідчує готовність міста до багаторічної роботи для повноцінної реалізації прав дітей та молоді.

– Нашим основним документом являється “Конвенція про права дитини”. Тому все, що робиться в місті, у рамках цієї конвенції ми схвалюємо.

У рамках цієї програми на ужгородців чекає формування та затвердження плану дій реалізації Ініціативи та безпосередня робота над його втіленням. ЮНІСЕФ, у свою чергу, готовий надати усю необхідну організаційну та методологічну допомогу владі та молоді міста.

Тож після коротких промов сторони підписали Меморандум, який окреслює порядок участі міста у глобальній Ініціативі та передбачає надання організаційної і технічної допомоги зі сторони ЮНІСЕФ. Підписання документу є першим кроком до отримання офіційного статусу “Громада, дружня до дітей та молоді”. Меморандум, зокрема, підтверджує зобов’язання громади створити більш сприятливе середовище для розвитку дітей і молоді.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах