66731
13:01 23.102018

Вистава «Червона Шапочка у Карпатах» збирає повні зали в Хусті

Життя 4495

Після успішної прем`єри нова вистава Закарпатського обласного театру драми і комедії під назвою “Червона Шапочка у Карпатах” упевнено збирає своїх шанувальників у Хусті. Позаяк приміщення театру перебуває на капітальному ремонті, перегляди вистави наразі проходять у актовій залі Хустської спеціалізованої школи I-III ст. №3. І за ці дні казка-мюзикл вже встигла завоювати серця багатьох глядачів.

Колоритна вистава режисера-постановника, заслуженого діяча мистецтв України С.Архипчука “Червона Шапочка у Карпатах” за п’єсою Л.Полтави і В.Безкоровайного таки досить відрізняється від сюжету Шарля Перро. Однак у цьому, як кажуть, і є її родзинка.

“Для нас був принциповим вибір репертуару. Ми всі хотіли, щоб це був дитячий твір, пов`язаний з карпатськими казками. Адже тут, на Хустщині, є знамените село Горінчово. Я читав ці казки, які починаються словами: “За горою, за скляною…” І це нас окрилювало. Перша вистава, як перший поцілунок, а друга – вже починається життя і до неї більше вимог. Ми вибрали “Червону Шапочку” написану в діаспорі двома авторами: драматургом, радіожурналістом, істориком, видатним патріотом із Сумщини Л.Полтавою і тернопільським відомим композитором, диригентом, музичним діячем Василем Безкоровайним”, – поділився режисер-постановник, заслужений діяч мистецтв України С. Архипчук.

Юні глядачі зізналися, що вперше в своєму житті наживо почули поєднання неперевершеної гри оркестру (керівник Олександр Локотош, аранжувальник Віктор Чаусов, хормейстер Марія Волошин) та чудового співу акторів. Цікаво, що протягом вистави звучали й сучасні естрадні мотиви, навіть кілька світових хітів, що, звісно ж, викликало миттєву реакцію школярів. Атмосферність театральному дійству відразу задали яскраві масштабні декорації – квіти, дерева (вони тут дійсно живі та співучі), гори, хмари (сценографіст Наталія Клисенко). Свою роль в дитячому захопленні відіграла й гра світла та тіні, різноманітні спецефекти. Неабияк захоплювали увагу юного глядача цікаві костюми героїв (художник по костюмах – Лариса Гончарова, костюмер – Оксана Дорошенко). І це все – помножено на чудову гру акторів.

“Мені дуже сподобалися всі казкові герої: яскрава Червона Шапочка, інтелігентний Бровко, прудка Білочка, поважна Бабуся, яка дуже любить лісових птахів, смішний Вовк з написом “Vova” на грудях, красуня-Мавка, сміливий Мисливець, а також яскраві квіти й дерева, які навіть уміють розмовляти й співати. Вистава – музична, весела, її хочеться знову переглянути”, – такими враженнями після вистави поділилася другокласниця Анастасійка Пазинець.

Богдана КЛЕКНЕР

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах