66860
17:43 19.102018

УжНУ святкує своє 73-річчя

Життя 2813

Заснований у 1945 році, УжНУ є alma mater для багатьох поколінь студентів, які після завершення навчання успішно працюють в Україні та за кордоном. Провідний виш краю налічує 112 кафедр та об’єднує понад 14 тисяч студентів.

Розпочалися святкування у п’ятницю, 19 жовтня, із зустрічі з екс-міністром освіти і науки України Сергієм Квітом. Науковець зустрівся з викладачами та студентами навчального закладу та провів семінар «Обмін досвідом стосовно внутрішньо-університетського забезпечення якості освіти».

Відтак в актовому залі ректорату відбулося урочисте засідання Вченої ради УжНУ, куди запросили увесь професорсько-викладацький склад, студентів, представників влади міста та області, дипломатів, іноземних гостей.

З вітальним словом виступив ректор УжНУ Володимир Смоланка, який наголосив, що нині УжНУ у рейтингах серед найкращих вузів України.

– За 73 роки своєї діяльності ми маємо чимало досягнень та здобутків. Наш університет по праву є одним з кращих не тільки в Карпатському регіоні, але й  в Україні, щороку зростає його авторитет і на європейських теренах. Це стало можливим завдяки нашій спільній праці, активності та цілеспрямованості, творчому пошуку. Хто б міг подумати, що у найважчі часи – війни та кризи ми зможемо поступово добудовувати корпус корпус на БАМі, реконструювати цілі факультети, брати участь у різних міжнародних проектах, таких як “Горизонт 2020”. Саме такі програми дозволяють нашим викладачам та студентам проводити до одного семестра в університетах Європи, – зазначив ректор.

Під час своєї промови Володимир Смоланка також звернув увагу на економічне становище вишу, назвавши його стабільним, перечислив певні здобутки УжНУ: ремонт на факультетах, закупівлю спеціального наукового обладнання. Також ректор озвучив приємну несподіванку – із січня 2019 року на професорів та доцентів чекає підвищення заробітної плати.

Звернувся до присутніх і голова обласної ради Михайло Рівіс, який наголосив на тому, що в університеті зібралася уся вчена еліта Закарпаття, тож виш потрібно усіляко підтримувати, розбудовувати його матеріально-технічну базу.

– Тому під час кожної поїздки з-за кордон я намагаюся долучати хоча б одного представника університету і це завжди дається взнаки.

Відтак голова облради та заступник міського голови Олександр Білак вручили низку грамот працівникам УжНУ за певні професійні здобутки.

У свою чергу народний депутат України Роберт Горват нагородив грамотою Верховної Ради професора та доктора історичних наук Сергія Федаку.

На завершення урочистостей ректор УжНУ вручив відзнаки працівникам університету та міжнародним партнерам.

Христина БІКЛЯН, фото автора

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах