66513
12:17 19.102018

Традиційну щорічну виставку до Дня художника відкрили у Виноградові

Життя 3322

Нещодавно у виставковій залі галереї «Імпасто» Виноградівського міського будинку культури відкрилася експозиція живописних полотен громадської організації «Мистецька Угоча» з м. Виноградів.

Така виставка до Дня художника вже є традиційною, її організовують із року в рік.

Цього разу свій творчий доробок представили десять виноградівських майстрів, у галереї можна оглянути роботи Олександра Шандора, Гелени Матій, Федора Сільваші, Івана Токач, Ірини Товт, Тіводора Генці, Василя Гудана, Петра Коцана, Павла Кутлана, Валентини Костьо.

Загалом експозиція налічує 46 полотен у найрізноманітніших стилях і жанрах.

У пейзажах місцевих майстрів пензля, які притримуються власних вироблених традицій зображення, з легкістю можна впізнати місцеві краєвиди, гірські пейзажі Виноградівщини, як-от на полотнах Павла Кутлана, Федора Сільваші та Івана Токача.

Полотна Василя Гудана, Валентини Костьо та Гелени Матій багатобарвні, емоційно піднесені, сповнені сонячного тепла.

Природній ландшафт ліричний та витончений вимальовується на картинах Тіводора Генці та Петра Коцана. А багатогранну красу квітів вдало відтворила на полотнах Ірина Товт.

У своїх пейзажах і натюрмортах Олександр Шандор для створення настроєвого середовища використовує площинне моделювання та стилізацію об’єктів.

«Відрадно, що кожен автор сумлінно готувався. Переглядаючи експозицію, бачимо, як художники експериментують зі стилем письма і сміливо змінюють звиклий формат робіт», – захопливо ділиться заступник голови ГО «Мистецька Угоча» Гелена Матій.

Виставка триватиме в галереї «Імпасто» до 14 листопада 2018р.

Ольга Гал, Фундація розвитку закарпатського мистецтва

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах