66509
13:17 19.102018

У навчальних закладах Мукачева працюють 3 спеціальні та одна логопедична група

Життя 2579

У місті над Латорицею клопітка робота в напрямку навчання та розвитку дітей з особливими освітніми потребами розпочалася ще у 2013/2014 роках, саме тоді у Мукачеві було відкрито 5 інклюзивних класів.

На сьогодні, на жаль, кількість таких дітей у порівнянні з тим самим 2013 роком значно збільшилась. Тож організація належних умов для надання якісної освіти дітям з особливими освітніми потребами, створення інклюзивних та спеціальних класів (груп) стало вимогою часу.

Сьогодні в Мукачеві у закладах дошкільної освіти навчаються в інклюзивних групах 20 дітей з особливими освітніми потребами. Такі групи функціонують у ДНЗ №11, 20, НВК 15, НВК “ЗОШ І ст. – гімназія”, ДНЗ 34, 19,18,33, 21.

Окрім того у Мукачеві функціонують 3 спеціальні групи та логопедична група у дошкільному підрозділі НВК №10.

Для кожної дитини розроблена окрема навчальна програма, яка дає можливість підготуватись до навчання у школі, фахівцями-дефектологами та психологом проводиться постійна корекційно-розвивальна та відновлювальна робота.

У закладах загальної середньої освіти кожна дитина на інклюзивному навчанні (на даний час це більше 50 дітей) забезпечена психологічним супроводом, повним обсягом корекційно-розвиткових занять, та отримує необхідний дидактично-розвитковий матеріал.

Окрім того за кожною дитиною з особливими потребами закріплений асистент, який постійно наглядає за нею, дивиться, щоб для дитини було комфортно.

Варто зазначити, що у місті створено Інклюзивно-ресурсний центр.

Як розповіла його директор Сівачек Наталія, Центр дозволить створити необхідні умови для отримання якісної освіти та соціалізації дітей з особливими освітніми потребами (ООП) віком від 3 до 18 років, забезпечити фаховий супровід розвитку кожної дитини, яка потребує спеціальних послуг, підвищити рівень компетентності батьків та педагогічних працівників у питанні прав та можливостей дітей з ООП, інформує Управління освіти, молоді та спорту міськвиконкому.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах