66489
09:48 19.102018

Наріжний камінь майбутньої каплиці заклали у Чопському прикордонному загоні

Життя 2755

Будівництво каплиці святого Спиридона Тримифунтського розпочали у Чопському прикордонному загоні. Ідею спорудження храму на території військової частини, яку запропонував капелан прикордонників протоієрей Сергій Ємець, охоче підтримали усі прикордонники.

Сьогодні по обіді відбулось урочисте закладання наріжного каменю майбутньої каплиці та капсули на місці будівництва храму. Освятив наріжний камінь єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій Української Православної Церкви Київського Патріархату. Разом з начальником Чопського прикордонного загону Юрієм Михайлюком та головою Закарпатської громади Української єпархії Вірменської апостольської церкви Кареном Енокяном священнослужителями було підписано лист про заснування храму, який згодом вклали у капсулу. До спільної молитви долучилися військовослужбовці та працівники загону, а також керівництво міста Чоп.

Після чину освячення єпископ Варсонофій звернувся до присутніх з повчальним словом, у якому розкрив значення храму для православного християнина. Наостанок, архіпастир відзначив начальника Чопського прикордонного загону Юрія Михайлюка церковною відзнакою-медаллю “За жертовність і любов до України”, інформує прес-служба Чопського прикордонного загону.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах