66260
12:17 16.102018

У Хусті ціни на гриби вражають: кілограм білих – 250-300 гривень

Життя 2934

Сьогодні, 16 жовтня, перебуваючи в справах у Хусті, поцікавилась цінами на гриби. Осінніми дарами лісу жінки торгують не на місцевому ринку, а в Пасажі.

Свій крам розклали просто неба на пішохідній частині у целофанових кульках, відрах. Багато підосичників та підберезників. На них ціни не високі. За кілограм молодих підосичників продавці просять 50-60 грн., за підберезники ще менше – 40 грн.

З великими шапочками червоноголові можна купити і за 35-40 грн. З них готують господині паштети, випікають у борошні. Кілограм маслят правлять по 35 грн. Вони також користуються попитом серед покупців. Та тут дефіцит на білі. Продавали їх тільки троє продавців. По 250 грн. за кілограм. Світловолоса жінка каже, що таку ціну платять заготівельники. – Нема сенсу везти їх на базар, 250 платять заготівельники. Назбирали осикових і підберезників, але їх не приймають. Аби заробити якусь копійку, принесла на базар, – каже моя співрозмовниця. Повнувата жінка присіла на низький стільчик. Біля неї десять п’ятилітрових відер, наповнених грибами.

У вісьмох – підосичники. Сотня за відро. У двох – білі. Відра неповні. Питаю ціну. “350 за відро”, – відповідає. За кілька секунд молодій парі називає іншу ціну: 500 гривень за відро. Від несподіванки люди перепитують. ” Так, за відро 500 гривень хочу. Я за них дорого заплатила, то хочу дорого і продати”, – каже сердито. – Ех, ці перекупники не мають совісті, – махає рукою елегантно одягнений чоловік і йде геть.

Тетяна Грицищук, фото автора

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах