64390
14:17 24.092018

Ужгородська філармонія запрошує на концерт

Життя 2984

В Ужгороді триває Х Міжнародний молодіжний фестиваль органної музики ім. Н. Висіч. Його продовжать наші талановиті земляки.

У Закарпатській обласній філармонії триває Х Міжнародний молодіжний фестиваль органної музики імені Наталії Висіч. Наступний концерт відбудеться 25 вересня. І ви просто зобов’язані прийти послухати гру цих надзвичайно талановитих молодих виконавців: як музиканти вони виростали просто на наших очах, а зараз продовжують навчання за кордоном. Йдеться про ужгородців Тетяну Тіщенко (орган), Вілліама Варгу (кларнет) та Вероніку Нурієву (віолончель).

Тетяна – вихованка Наталії Висіч і багаторазова учасниця цього фестивалю. Це серйозний, досвідчений музикант і справжній трудоголік. Попри всі свої досягнення – дипломи Ужгородського музичного училища ім. Д. Є. Задора, філії Донецької державної музичної академії та Мукачівського державного університету, перемоги на конкурсах, викладацьку роботу – вона вирішила вдосконалювати виконавську майстерність і наразі навчається у Празькій консерваторії по класу органа у відомого чеського органіста Яна Калфуса та по класу фортепіано у Яни Махарачкової.

Вілліам Варга теж добре знайомий ужгородській публіці – цей високий красень після закінчення музичного училища (клас викладача Ференца Томича) працював артистом у Закарпатській обласній філармонії, неодноразово заявляв про себе як соліст, був ініціатором кількох музичних проектів. Віллі має великий творчий потенціал і не збирається зупинятися на досягнутому. Новим етапом у професійному становленні юнака став вступ до Вищої музичної школи ім.Б.Бартока у м. Мішкольц (Угорщина) та участь у Міжнародному конкурсі виконавців на духових інструментах імені В. Антоніва та М. Закопця (м. Львів, 2018).

Наймолодшою у цьому тандемі є Вероніка Нурієва – дівчинці всього 14 років. Проте вона з раннього дитинства наполегливо опановує свій улюблений інструмент, тим більше, що має за приклад свою маму – відому у нашому краї віолончелістку Діану Гавату. А базову освіту отримала в одного з кращих в Україні викладачів Мирослава Шутка. Вероніка є переможницею регіонального конкурсу віолончелістів у м. Кішварда (Угорщина), лауреатом конкурсу юних талантів ім. Б. Бартока (м. Ужгород), міжнародного конкурсу «Talents for Europe» у м. Дольній Кубін (Словаччина), бере участь у різних концертних проектах, що відбуваються у столиці Угорщини. А віднедавна навчається на підготовчому відділенні Кошицької консерваторії у класі професора Міхаела Чкрвенака.

У концерті також візьме участь камерний оркестр Закарпатської обласної філармонії (керівник – заслужений артист України Владислав Юрош). До слова, колективу у цьому році виповнилося 40 років, і він саме готується до відзначення цього гарного ювілею. Ведуча – музикознавець Наталія Піцур. У програмі твори Д.Букстегуде, Ф.Мендельсона, П.Ебена, Г.П’єрне, А.Гільмана, Й.К.Баха, Ї.А.Бенди. Початок о 18.30.

Підготувала Таїсія Грись

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах