64230
16:53 23.092018

Ужгородський замок приймав благодійний бал

Життя 20627

Вчора, 22 вересня, у внутрішньому дворику Ужгородського замку провели І Благодійний бал Берчені. Атмосфера заходу говорила сама за себе – чарівний шатер, люстри та мелодійна музика створювали настрій для всіх гостей.

Додамо, що всі надходження від проведення благодійного балу були спрямовані дитячому будинку ім. Святого Михайла у с. Ратівці, який патронують дружини президентів України та Угорщини – Марина Порошенко та Аніта Герцег.

Під час урочистого відкриття гостей дивували своїм чудовим виконанням традиційного угорського танцю палоташ дітки з смт Вишково (Хустський район).

З привітанням до зібрання звернувся Йожеф Бугайла, Генеральний консул Угорщини в Ужгороді. Він щиро подякував присутнім за те, що вони прийняли запрошення на бал та долучилися до такої благодійної цілі: «Я радий, що ви сьогодні тут, адже наш вечір присвячений благодійній події. Протягом тривалого періоду ми працювали над покращенням та розбудовою дитячого будинку сімейного типу в Ратівцях та навіть отримали підтримку від двох перших леді.

Стоячи на такому історичному місці як Ужгородський замок, перед скульптурами Міклоша Берчені та Крістіни Чакі, ми намагаємося започаткувати традицію проведення благодійних балів саме у цьому сповненому подій замку».

Присутній на заході Геннадій Москаль, голова Закарпатської ОДА, у свою чергу, подякував Генеральному консульству Угорщини в Ужгороді за прекрасну організацію балу та додав, що це якраз той крок, який буде й надалі зміцнювати зв’язки між Україною та Угорщиною.

В коментарі «Карпатському об’єктиву», Ласло Куті, перший заступник Генерального консула, розповів, що керівництво дипломатичної установи  вже давно задумувалось над організацією доброчинної події, яка дійсно зможе допомогти потребуючим діткам.

«Організаторами заходу виступило Генеральне консульство Угорщини в Ужгороді, але нам значно допомогла громадська організація «Про культура субкарпатіка». Тому ми спільно напрацьовували всі деталі, домовлялися про програму вечора, адже сьогодні відбувається Берчені бал, а завтра «Берчені фест», на цьому самому місці. Ці два заходи тісно пов’язані між собою, але водночас різні», – додав пан Ласло.

Під час благодійного вечора гості могли обрати королеву балу і двох її придворних дам, які  у день проведення Берчені фесту у відповідному вбранні історичної епохи на кареті об’їжджатимуть місто над Ужем.

Крім того, в рамках святкування, відома столична художниця Ірина Третяк запропонувала одну зі своїх картин під аукціон, а виручені кошти теж були передані на потреби дитячого будинку.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах