62503
08:42 2.092018

Привіт, школо! В Ужгороді пролунав перший дзвінок

Життя 3809

1 вересня для українців – це не просто початок осені. Для мільйонів школярів, студентів, їхніх батьків, а також для вчителів і викладачів це справжнє свято – День знань. З цього дня починається офіційний навчальний рік у всіх навчальних закладах країни.

Урочиста   лінійка, гімн України та посвята першачків – так розпочалося свято в більшості ужгородських навчальних закладах.

До 1 класу в Ужгороді пішли 1825 школярів, загалом у навчальному 2018-2019 році у школах міста навчатимуться 15 тисяч 868 школярів.

Сьогодні “Карпатський об’єктив” завітав на День знань до Ужгородської загальноосвітньої школи I-III ступенів №19. Тут за парти у новому навчальному році сіли понад тисячу учнів.

– Цьогоріч у перших класах у нас навчатимуться 127 учнів. Класи досить великі, понад 30 дітей. Оскільки сам спальний район, де знаходиться школа досить великий. Тому ми були змушені приймати усіх школярів на прохання батьків, – розповідає тво директора школи Оксана Русин. – Також у нас є індивідуальне навчання. Здійснюватиметься воно на підставі довідки ЛКК. Цьогоріч за такою методикою навчатимуться троє учнів.

Що стосується методичної підготовки вчителів, то класні керівники перших класів пройшли спеціальне навчання. Наразі класи забезпечені усім необхідним.

– Ми отримали ноутбуки, ламінатори та багатофункціональні пристрої. А також – конструктори, класні дошки, килимки. Наразі чекаємо одномісні парти, – зазначила пані Оксана.

Уже в понеділок у цій школі розпочнеться повноцінне навчання. Для одних – це буде початок довгої шкільної дороги, а інші сьогодні востаннє почули свій перший дзвоник, бо перейшли у випускний клас.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Медики Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака разом із американськими колегами консультуватимуть воїнів
13:22
Хустський міський водоканал має нового керівника
13:07
Всі новини