62317
11:53 30.082018

В Ужгороді вшанували пам'ять полеглих в Іловайському котлі: «Герої не вмирають, вони живуть вічно»

Життя 2697

Вчора, 29 серпня, на площі Театральній в Ужгороді молитвами вшанували четверту річницю трагічних подій в Іловайську. Представники органів державної влади, силових структур, духовенства та небайдужі містяни зібралися разом, щоб віддати данину поваги мужнім чоловікам, які віддали своє життя захищаючи рідну державу.

За даними військової прокуратури, в «Іловайському котлі» загинули 366 військових, 429 були поранені, а близько 300 потрапили у полон.

Нагадаємо, що бої за Іловайськ розпочалися у серпні 2014 року. 18 серпня українські війська контролювали більшу частину міста, але після введення регулярних російських військ 23-24 серпня вони опинилися в оточенні. 29 серпня був організований «зелений» коридор для виходу українських військових, але з обов’язковою умовою – відсутністю зброї. Однак, не зважаючи на домовленості, колони українських військових були розстріляні.

Микола Марчишак, голова Спілки учасників бойових дій «Об’єднані війною» зауважив, що пройшло вже чотири роки з найчорнішої дати в новітній історії України: «Саме цього дня полягло найбільше захисників нашої держави. Кожен хто живе в Україні повинен зрозуміти, за що ми воюємо і для чого – за свою Богом дану землю та свої сім’ї. Військові на Сході України захищають, те, що виборювалось сотні років, адже наша рідна українська земля довго була в неволі. Дякую всім, хто прийшов віддати шану пам’яті полеглих військових та сподіваюсь, що наступного року ми вже збиратимемося біля пам’ятника учасникам АТО, біля стіни пам’яті, де будуть розвішені фотографії полеглих закарпатців».

Десятки ужгородців принесли лампадки та квіти, багато з них не приховували сліз… Цей день назавжди залишиться у пам’яті всіх українців, наш святий обов’язок пам’ятати полеглих та шанувати живих – «герої не вмирають, вони живуть вічно»!

Вікторія КОПИНЕЦЬ, фото автора

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах