61615
14:50 17.082018

В Ужгороді провели акцію «Перший портфелик»

Життя 3024

Сьогодні, 17 серпня, у приміщенні Закарпатського академічного обласного театру ляльок «Бавка» відбулося урочисте вручення шкільного приладдя для дітей із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Дану акцію проводять вже втретє і з кожним роком вона збирає все більшу кількість небайдужих та прагнучих допомогти людей.

Ужгородський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із благодійним фондом «Карітас-Caritas» та Ресурсним центром для підтримки та супроводу ВПО в Закарпатській області ГО «Справа Кольпінга в Україні» стали організаторами соціальної акції «Перший портфелик».

Цього року понад 90 майбутніх першокласників отримали рюкзаки, пенали, олівці, ручки, зошити, альбоми, фарби та інше потрібне шкільне приладдя.

Отець Мирослав Русин, директор благодійного фонду Мукачівської греко-католицької єпархії «Карітас-Caritas» розповів, що ідея започаткувати таку акцію з’явилася декілька років тому, коли до Закарпаття почали приїжджати вимушені переселенці.

«Тоді у батьків виникла проблема забезпечити дітей всім необхідним для школи приладдям. Ми з працівниками, волонтерами та людьми доброї волі намагаємося з року в рік долучати до акції дедалі більшу кількість небайдужих. Протягом року ми спільно проводимо чимало соціальних акцій для наших діток, адже вони є наше теперішнє і наше майбутнє, тому прагнемо засіяти в них любов та доброту. Особливо ця акція важлива для діток, щоб вони йшли до школи з радістю і відчували, що про них дбають не тільки батьки», – зауважив отець Мирослав.

Тож, шкільне приладдя отримали багатодітні сім’ї, діти вимушених переселенців та загиблих військових і всіх тих, хто дійсно потребує допомогу та підтримку.

Крім того отець Мирослав подякував представникам міської ради, яка серйозно долучилася до цьогорічної акції – вони виділили кошти для рюкзаків та необхідного приладдя, яке не вдалося зібрати власними силами. Варто додати, що патрульна поліція теж долучилася для того, щоб зробити діткам радість.

Олександр Білак, заступник міського голови Ужгорода привітав всіх діток з наближенням 1-го вересня: «Сподіваюсь, що сьогоднішні подаруночки допомагатимуть діткам здобувати нові знання та навички. Всі діти обов’язково будуть успішними не лише в навчанні, а й в житті, досягнуть нових висот, стануть прикладом не тільки для своїх друзів та ровесників і завжди радуватимуть батьків».

Після урочистої частини діткам представили виставу «Спляча красуня», вручили новенькі портфелі та пригостили солодощами.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах