61522
15:09 16.082018

На Закарпаття з робочим візитом прибув заступник міністра освіти й науки України

Життя 2005

Сьогодні, 16 серпня, з робочою поїздкою на Закарпатті перебуває заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей.

Нагадаємо, напередодні був анонсований візит до нашого краю міністра освіти і науки Лілії Гриневич, однак замість неї приїхав її заступник.

У рамках візиту високопосадовець взяв участь у розширеному засіданні колегії департаменту освіти і науки, оглянув виставку в атріумі Закарпатської ОДА «Наш талант і творчість тобі, Україно!», присвячену 100-річчю позашкільного руху.

Під спілкування із журналістами заступник міністра освіти і науки передав вітання від Лілії Гриневич, а також розповів про «Нову українську школу». Зокрема він наголосив: «З першого вересня стартує нова українська школа. Для нас важливо, щоб це підтримували вчителі. Зараз ми фокусуємось на першому класі». За його словами на покращення навчального процесу українських шкіл цьогоріч виділено понад 2 млрд. грн. з держбюджету. Відтак він вислови упевненість, що вже восени мають стартувати великі інфраструктурні проекти та починатись роботи з модернізації навчальних закладів.

Розповів Павло Хобзей і про важливе питання інклюзивного навчання. «Створення навчального середовища довкола таких дітей доволі велика проблема, однак у наступному році плануємо виділити 1,800 млрд. грн – це і заробітна плата для асистентів вчителя і для працівників інклюзивних центрів, а також кошти на спецкласи у звичайних школах» – сказав він.

Обговорювались також результати ЗНО на Закарпатті, зокрема у школах із мовами викладання національних меншин. У ході розмови зам міністра звернув увагу на те, що потрібно вирішувати проблему відсутності спеціальних методик для навчання у таких школах. Окрім того, він зазначив, що треба змінити підхід до вивчення державної мови у школах нацменшин, де українська має вивчатись не як рідна, а як друга мова.

Після колегії в Ужгороді заступник міністра освіти попрямував до міста Берегова. Там Павло Хобзей має заплановану зустріч з освітянами району та візит до закладів освіти з мовами навчання національних меншин. Окрім того високопосадовець має намір поспілкуватися із учасниками літніх мовних таборів.

Руслан ФАТУЛА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини