61192
16:51 9.082018

Ігровий куточок для онкохворих дітей облаштували завдяки небайдужим закарпатцям

Життя 2421

Ця історія про те, як звичайні люди змогли зробити неймовірно світлу і добру справу. Тепер діткам, що лікуються у онкогематологічному відділенні обласної дитячої лікарні в Мукачеві, буде набагато веселіше.

Ініціювали облаштування ігрового куточка для дітей, хворих на рак крові, представники громадської організації “Щасливі діти”. Люди перераховували кошти на офіційний рахунок організації. Всього на облаштування куточка було зібрано 29 425 грн. Найбільший вклад зробили хлопці й дівчата з бігової спільноти Uzhhorod Running Club і пересічні закарпатці, які у квітні цього року взяли участь у благодійному забігу “Пробіжи — допоможи!”.

На ці кошти придбали меблі: стелажі для зберігання іграшок та канцтоварів, тумбу, стіл зі стільцями. Також купили дві великі лампи, що забезпечать якісне освітлення. Повісили штори з кумедними жирафами. Тепер у доступі дітей — велика кількість настільних ігор, книжок, пазлів, розмальовок, альбомів, олівців, фломастерів, фарб, величезний конструктор і багато іншого, що дозволить скрасити лікарняні будні.

“Якщо замислитися, то ця сума — доволі незначна. Це свідчить, що такого роду проекти під силу будь-кому. Головне — захотіти зробити це. Але зміни видно одразу. Треба бачити очі тих дітей, і тоді питання “чи варто займатись подібним” відпадає саме собою”, — прокоментувала керівниця ГО “Щасливі діти” Ольга Павлова.

Така допомога відділенню — дуже доречна, — каже заступник головного лікаря і головний педіатр Закарпаття Михайло Радь. “Обласна дитяча лікарня — єдиний дитячий лікувально-профілактичний заклад Закарпаття, де лікуються онкохворі діти. Відділення онкогематології розраховане на 30 ліжок. Щороку тут проходять лікування понад 530 дітей”, — зазначив Михайло Радь.

Стіни відділення в районі облаштованого куточка буквально ожили, адже вони тепер розфарбовані. На дітей поглядають веселі жирафи, зебри, ведмедики. Поруч — багато квітів. Керівниця художніх проектів Світлана Гулей зізнається: настільки сподобалася реакція дітей, що вирішила розфарбувати не тільки ігрову зону, але й увесь коридор. “Я вже досить давно збиралася приїхати до дітей у це відділення. А тому, коли почула про ініціативу дівчат з ГО, залюбки долучилася. Наступного тижня планую з колегами приїхати у відділення і розмалювати стіни всього коридору”, — зазначила Світлана Гулей.

На цьому ініціатива не завершується. У відділення час від часу навідуватимуться волонтери, аби гратися з дітьми і додавати в їхнє життя яскравих фарб. “До нас долучаються небайдужі, які готові приїжджати в Мукачево з Ужгорода, аби присвятити свій час заняттям з цими дітьми. Наразі ми шукаємо таких волонтерів і у Мукачеві, оскільки у такому разі заняття, майстер-класи та ігри можна влаштовувати частіше. Ми відкриті до співпраці і закликаємо долучатися”, — пояснила співзасновниця ГО “Щасливі діти” Людмила Сюзева.

Прес-служба ГО “Щасливі діти”

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини