60642
13:01 30.072018

Лісівники Рахівщини проводять акцію «Ліс – це не сміттєзвалище!»

Життя 2230

Працівники лісової охорони ДП «Великобичківське ЛМГ», нагадують, що ліси є особливою екологічною системою в якій існують екологічні зв’язки в результаті яких проходять основні процеси життєдіяльності живих організмів, що знаходяться в даному біогеоценозі.

У наш час людина не задумується про невідворотні процеси, які може викликати недбалим ставленням до навколишнього середовища. Саме тому хотілось би підняти тему засмічення полонин і на сам перед лісових масивів. Це питання є актуальним особливо зараз в літній період часу, коли почався масовий збір дикоростучих ягід, грибів, та лікарської сировини. Люди масово їздять через лісфонд лісовими дорогами, які ведуть на полонини, при цьому викидають на узбіччя доріг сміття.

Саме тому працівники лісової охорони ДП «Великобичківське ЛМГ», нагадують, що ліси є особливою екологічною системою в якій існують екологічні зв’язки в результаті яких проходять основні процеси життєдіяльності живих організмів, що знаходяться в даному біогеоценозі. Отож коли людина починає негативно впливати навіть на один компонент даної системи це може призвести до ослаблення і навіть загибелі біоценозу в цілому. До того ж хотілось би підкреслити що побутовий сміття яке людина залишає в лісах та поблизу зон відпочинку є дуже токсичним, та має значний термін природної переробки. Так, наприклад, звичайна газета перегниватиме 2-3 роки, недопалок цигарки 10-11 років, консервна банка 120-150 років, поліетиленовий пакет близько 200 років, пластикова пляшка близько 500 років, скло та скляні вироби близько 1000 років.

Враховуючи вище наведене, державна лісова охорона ДП «Великобичківське ЛМГ» оглошують акцію «Ліс – це не сміттєзвалище!». Ми запрошуємо школярів, громадських активістів, депутатів, мешканців навколишніх сіл та представників ЗМІ долучитись до даного заходу (орієнтовні терміни 23.07.2018 – 03.08.2018р.). Це буде вклад у добру справу та прикладом реальної любові до природи.

За детальною інформацією звертайтесь у лісництва за місцем проживання та за тел. 067 312 23 01, повідомляє прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини