60240
12:34 20.072018

В Ужгороді провели акцію проти жорстокого поводження з тваринами

Життя 3718

Приводом для зібрання стала резонансна подія, що відбулася днями в місті Миколаїв, де співробітники комунального підприємства «Центр захисту тварин» приспали 100 дорослих собак та 50 цуценят. Через це навіть сталися сутички між комунальниками та активістами.

У мерії Миколаєва ж заявили про вимушену евтаназію агресивних і хворих тварин. За словами віце-мера Юрія Степанця, у тварин у вольєрах виявили різні захворювання, їх визнали агресивними, тому їх не можна було випускати на вулицю.

Ужгородка Анжела Могорита, голова благодійного фонду «Кожен має другий шанс», зауважує, що основна мета акції на площі Поштовій підтримати Миколаїв та звернути увагу містян на проблеми жорстокого поводження з тваринами.

Нагадаємо, з серпня минулого року в Україні діє закон про кримінальну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами, хоч поки позитивних відгуків про його ефективність ми не бачимо.

«Наразі ситуація в Ужгороді є досить складною через велику кількість безпритульних тварин і відсутності притулку. Крім того, через жорстоке поводження з тваринами немає ніякої відповідальності – закон не працює. Яскравим прикладом цього є недавня подія, коли серед білого дня по вул. Собранецькій було побито вівчарку. Після звернення до правоохоронних органів ми отримали відмову за відсутністю кримінальної справи», – розповідає зоозахисниця.

Організація силами волонтерів проводить стерилізацію та вакцинацію собак. Наразі на перетримках у людей знаходяться 302 собаки. Пані Анжела зазначає, що чимало людей намагається допомогти безпритульним тваринам, але цього все-одно мало.

Євгенія Купріянова веде активну волонтерську діяльність та наголошує, що в Ужгороді велика кількість безпритульних тварин і є сезони, коли їх ще більше. Крім того, жінка розповідає, що люди часто підкидають тварин, адже знають – волонтери їх не залишать та знайдуть домівку: «Зараз майже щодня у видних місцях, в пакетах чи коробках ми знаходимо тварин».

Волонтери запевняють, що вирішенням ситуації могло б стати будівництво притулку, для нього вони навіть знайшли підходящу ділянку, але коштів на її придбання в них не вистачить.

Вікторія КОПИНЕЦЬ, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах