60183
13:02 19.072018

Фестиваль «Де бере початок Тиса» відбувся на Рахівщині

Життя 4756

У неділю, 22 липня, на Рахівщині біля витоку річки Чорна Тиса (урочище «Околи») стартує фестиваль «Де бере початок Тиса». Свято проходитиме вперше, зате з міжнародною географією учасників і яскравою програмою.

Об 11.00 біля Ясінянської селищної ради урочисто зустрічатимуть гостей – керівників області та дипломатичних представників країн басейну Тиси, а також делегацію з Чеської Республіки. До них приєднаються представники Рахівського й Тячівського районів, усі охочі. Відтак свято продовжиться в головній локації – урочищі «Околи», де о 14.00 під клич трембіт відбудеться офіційне відкриття. Гості фестивалю, представники країн, через які тече Тиса, посадять біля струмочка, з якого починається р.Чорна Тиса, п’ять саджанців вічнозеленого хвойного тиса, який дав назву найбільшій лівій притоці Дунаю Тисі.

О 15.00 стартує концертна програма за участі соліста Закарпатської обласної філармонії, народного артиста України Петра Матія, знаного далеко за межами краю народного аматорського ансамблю пісні і танцю «Лісоруб» Будинку культури смт.Великий Бичків та ще низки колективів художньої самодіяльності Рахівщини й Тячівщини, в репертуарі яких, зокрема, звучатимуть твори мовами країн-учасниць фестивалю.

А надвечір розпочнуться масові гуляння в супроводі спеціального гостя – популярного співака та шоумена з Івано-Франківщини Василя Мельниковича, відомого також як Гуцул-Хуліган.

Традиційно, не обійдеться свято без частувань гуцульськими стравами та представлення художніх витворів місцевих народних умільців.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах