59921
19:12 15.072018

Як закарпатці гуляли на Березнянському ярмарку

Життя 7957

У неділю, 15 липня, у с. Малий Березний проходив відкритий районний фестиваль народних промислів та народної творчості Ужанської долини “Березнянський ярмарок”.

В обід погода радувала і дійство фестивалю розпочалося з костюмованої ходи селом з троїстими музикантами. Свято проходило на території стадіону, що розташований трохи вбік від центральної вулиці. Прогавити локацію проведення заходу було неможливо, бо в’їзд був оформлений величезною вивіскою, а по узбіччях стояли святково прикрашені берези. До слова, бічні вулиці в Малому Березному здивували якістю покриття, котре значно краще, аніж центральної. Задля безпеки руху облаштовано кілька лежачих поліцейських.

Територія навколо та й саме покриття стадіону на вищому рівні, здається, що потрапив на фестиваль до західних сусідів: ошатна сцена, криті місця для глядачів, ряди палаток з народними промислами, трохи далі розваги для малечі – атракціони, батути, гойдалки, поле для мініфутболу, в іншому кінці стадіону – ряди з палатками й парасольками для тих відвідувачів, хто хоче перекусити і відпочити, – “погоститися”, як у нас кажуть. Все максимально структуровано і впорядковано, відвідувачі юрбляться від атракції до атракції, кожен знаходить щось цікаве, поки свято тільки набирає обертів.

Ще до офіційного відкриття кілька разів змінювалась погода, лякаючи відвідувачів рясним літнім дощем, однак їх кількість невпинно зростала, не зважаючи на негоду.

У програмі фестивалю були і виступи колективів художньої самодіяльності, що приїхали не тільки з усієї області, а й із Львівської, Донецької, Луганської, Харківської областей, а також зі Словаччини, Угорщини, Польщі та Румунії.

Окрім виступів, гості фестивалю мали змогу взяти участь у майстер-класах народних промислів, придбати витвори ручної роботи від місцевих умільців, а ввечері насолодитися фаєр-шоу, виступом рок-гурту VANDOR і запаленням фестивальної ватри.

Оксана ЧОПАК, фото автора

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах