59869
21:11 14.072018

Ужгородець здобув Кубок на Міжнародній олімпіаді з інформатики 

Життя 3269

Упродовж місяця випускник Ужгородської класичної гімназії Адальберт Макарович двічі поспіль давав привід для гордості нашим краянам. Спочатку виборов право брати участь у Міжнародній олімпіаді з інформатики, яка відбуватиметься з 1 до 8 вересня у Японії. Удруге – став переможцем на престижному змаганні «Кубок Кременчука», у якому брали участь найкращі учні України.

До збірної команди України на Міжнародній олімпіаді з інформатики потрапили 4 учні. Цього року нашу державу будуть представляти, крім Адальберта, ще три учні добре відомого у світі українського фахівця Валентина Мельника – Данііл СмельськийНазарій Деньга та Софійка Мельник.

Донька Валентина Івановича, дев’ятикласниця Софійка, уже ставала переможницею Європейської юніорської олімпіади з інформатики в грудні минулого року в Болгарії. Також вона є першою дівчиною у складі нашої збірної за весь час проведення цього престижного змагання.

Валентин Іванович Мельник є засновником і директором Всеукраїнської літньої комп’ютерної школи, яка уже вп’яте проходить в Кременчуку, збираючи найкращих учнів України. Учасниками школи були і 8 учнів із Закарпаття. Фотозвіт про проведення школи можна переглянути за покликанням.

Нагадаємо, що Літня студентська школа з програмування, де зберуться найкращі студенти України, відбудеться в Ужгороді.

Організатором студентської школи є завідувач кафедри інформаційних управляючих систем і технологій Ужгородського університету Олександр Міца. Головним спонсором виступить ІТ-компанія Bitfury.

Адальберт Макарович активно готувався до всіх змагань на факультеті інформаційних технологій УжНУ, а найбільший внесок у його підготовку зробив магістрант факультету Сергій Оришич.

За останній рік Адальберт має у своєму активі перемогу на Всеукраїнському турнірі юних інформатиків, у Всеукраїнській інтернет-олімпіаді з інформатики, на всіх етапах Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики, а також виборов приз імені Івері Прангишвілі за найкращий результат серед учнів на міжнародному змаганні Кубок Векуа.

Нагадаємо, що минулого року учень Ужгородської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Станіслав Томаш виборов срібну медаль на міжнародній олімпіаді з інформатики, яка відбувалася в Ірані. Також срібну медаль у тому ж змаганні виборов Ілля Коваль із Харкова, а Антон Ципко з Кіровоградщини взяв золоту медаль, повідомляє факультету інформаційних технологій УжНУ Медіацентр УжНУ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини