59678
14:59 11.072018

В Ужгороді відкрили Центр підтримки підприємництва

Життя 3498

У середу, 11 липня, в Ужгороді урочисто відкрили Центр підтримки підприємництва. Функціонуватиме він при департаменті економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА. Усі бажаючі матимуть змогу безкоштовно приходити на консультації щодня з 8.00 до 17.00.

Центр надаватиме інформацію про нові можливості для бізнесу, регіональні та міжнародні програми, проводитиме пошук потенційних вітчизняних та закордонних партнерів для ділової співпраці, а також організовуватиме тренінги, семінари, конференції та круглі столи з питань ведення підприємницької діяльності.

За словами очільника департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Дениса Мана, мета Центру – це створення дієвого механізму та інструментів підтримки малого і середнього бізнесу із акцентом на самозайнятості населення та створенні нових робочих місць.

Серед основних завдань Центру: забезпечення реалізації державної політики з питань розвитку підприємництва; організація, за потреби, навчання для розпорядників бюджетних коштів та суб’єктів підприємницької діяльності щодо здійснення закупівель товарів, робіт і послуг із залученням координаторів ProZorro, експертів акредитованих електронних майданчиків; розробка та реалізація в області заходів спрямованих на розвиток підприємництва.

“Центр буде забезпечувати інформаційну та консультативну підтримку для бізнесу при започаткуванні та веденні господарської діяльності. Було проведено невелике дослідження, яке показало, що насамперед не вистачає інформації, обміну знаннями та досвідом. Керуватиме Центром Маріанна Федака, яка має досвід у цій галузі роботи”, – розповів Денис Ман.

Відкривав центр очільник краю Геннадій Москаль, голова Закарпатської регіональної ради підприємців Андрій Андріїв та голова громадської ради при Закарпатській ОДА Михайло Гринь.

“Обласний бюджет та бюджет районів наповнюється за рахунок підприємців. Не буде підприємців, робочих рук – не буде і коштів. Поки ми перевиконуємо бюджет, але з кожним місяцем усе важче і важче. По-перше, через відтік робочої сили…”, – наголосив очільник краю.

На завершення урочистостей був підписаний Меморандум про створення Центру підтримки підприємництва на знак взаємодії, спрямованої  на створення партнерських відносин між органами державної влади, місцевого самоврядування та підприємцями для забезпечення розвитку та підтримки бізнесу на Закарпатті.

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах