59263
13:48 4.072018

Патрульна поліція Закарпаття відсвяткувала свій день народження

Життя 3454

Молоді, стрункі у новій формі. Поліцейські одразу стали важливою частиною життя майже усіх міст країни.

Рівно три роки тому – 4 липня 2015 року нова українська поліція склала присягу. Першим містом, у якому вона запрацювала, став Київ. Майже місяць столичні патрульні працювали в тестовому режимі, згодом такі підрозділи почали створювати в інших регіонах.

На Закарпатті перші 247 патрульних поліцейських склали присягу 29 листопада 2015 року.Тож 4 липня стало вже професійним святом для усіх патрульних.

З цієї нагоди на площі Народній, що в Ужгороді відбулися святкування.

Щоправда, пройшли вони у неформальній обстановці, без пафосу та урочистостей. Патрульні провели розважальні ігри для дітей, щодо знання правил дорожнього руху, показали спецзасоби, якими користуються під час несення служби, а також покатали дітлахів на службових автомобілях.

“Сьогодні ми показуємо дітлахам свої спецзасоби: робочі планшети, завдяки яким можемо побачити інформацію про тих чи інших громадян. Також тут представлений газоаналізатор, який показує чи водій вживав алкоголь чи ні. Ще у нас є термінали для для оплати адміністративних штрафів, рації, відеореєстратори. Показуємо сьогодні дітлахам також вогнепальну зброю – пістолети й автомати”, – розповідає Сергій Митровці, лейтенант поліції, начальник сектору зв’язку та телекомунікацій.

Під час святкувань патрульні розповіли, що хоча їхня служба важка і небезпечна, вона не перестає приносити їм радість і задоволення.

Марія Туряниця працювала прес-секретарем у патрульній поліції, а віднедавна дівчина патрулює міста Ужгород та Мукачево.

“Я вирішила зрозуміти на власній шкірі, що це за робота. Тому подала заявку, пройшла набір. Мені пощастило і я потрапила на навчання у новостворену академію патрульної поліції. Я дуже задоволена і не шкодую анітрохи. Поки що я відпрацювала тільки чотири зміни після присяги. Так, це дійсно важко не тільки фізично, але й морально. Утім робота приносить велике задоволення від того, що ти можеш допомогти людині. Для цього ми і ризикуємо своїм життям і здоров’ям”, – розповіла дівчина.

Найбільше сподобалося свято дітлахам, які на один день мали нагоду відчути себе полісменами. Вони з неабияким азартом брали участь у вікторинах, вигравали призи та каталися містом на патрульних автівках.

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах