58500
22:01 21.062018

Закарпаття відоме своїми довгожителями

Життя 4051

Сьогодні тут живуть 16 осіб, котрим виповнилося 100 і більше років. Це й не дивно, адже це край зелених Карпат, цілющих джерел, чистого повітря. Сьогодні в цьому благодатному куточку України живе багато тих, кому минуло дев’яносто, сто і більше років.

Одна з таких довгожителів – Олена Тодорівна Алб з мальовничого села Глибокий Потік Тячівського району – 18 червня зустріла свій 101-ий день народження. Вітали поважну іменинницю не тільки родина та близькі, а й керівництво Тячівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області: урочисто вручили іменинниці солодкий подарунок і побажали, щоб майбутні її роки були такими ж солодкими і приємними, як іменинний торт.

Народилась Олена Тодорівна у багатодітній сім’ї простих закарпатських трударів. Батьки Олени виховали трьох дівчат та трьох хлопців. Серед сестер іменинниця була найстаршою, тому стала для батьків гарною помічницею – допомагала по господарству та у вихованні молодших братів і сестер. Закінчила чотири класи, навчилася читати, писати та рахувати. У 1940 році пов’язала своє життя з Ласло Албом, вони народили і виховали шістьох дітей. Багато років подружжя пропрацювало в місцевому колгоспі «Дружба народів». Так судилося пані Олені, що у 57 років вона стала вдовою. Та доля щедро винагородила цю просту жінку: свій 101-річний день народження вона зустріла берегинею великої, дружної родини – матір’ю 6 дітей, бабусею 17 онуків та 14 правнуків.

В органах Пенсійного фонду Закарпатської області вже стало доброю традицією вітати з днем народженням довгожителів, котрим виповнилося 100 і більше років. Загалом же тільки в Тячівському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України Закарпатської області на обліку перебуває близько 350 пенсіонерів від 90 до 95 років та 16, яким вже виповнилося 100 і більше років.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах