58296
11:00 19.062018

Прес-тур лісами Іршавщини: лісове господарство цього краю – у безпеці

Життя 4298

Лісівники Іршавщини провели виїзний прес-тур для журналістів закарпатських ЗМІ з нагоди їхнього професійного свята – Дня журналіста, який в Україні відзначається 6 червня.

Протягом двох днів, 16-17 червня, медівники мали змогу ознайомитися із охороною та веденням лісового господарства у високогірних умовах Іршавського району, побачити неповторні краєвиди Срібної Землі, подихати гірським повітрям, здійснити авто- і пішу прогулянку полониною Кук, задовольнити професійну цікавість, отримавши вдосталь інформації для майбутніх публікацій. А також смакували яфинами, продуктами вівчарства, боґрачем, печеною картоплею, шашликом, левешем з домашньої курки, салатами зі свіжих овочів, грибочками. Список страв можна продовжити, але не буду лакомити читачів. Хто бодай раз бував у цьому краї, знає: тут гостять щиро, ситно. Якщо хочете образити іршавчанина, то не їжте те, що господарі поставили на стіл. А столи ж то багаті на різноманітні наїдки і напої!

Після побаченого і почутого мас-медійці констатували: «Ой ниє так ниґде файно, як на Іршавщині. Тут лісове господарство – у безпеці, про нього дійсно дбають». Про зелені легені Карпат, фауну і флору лісівники розповідають так цікаво, докладно, із знанням справи, що хочеш слухати і слухати. На лоні природи хочеться побути якомога довше, насолодитися співом птахів, шелестом трав і дерев. До речі, майже всі лісівники мають вищу спеціалізовану освіту. Один із них навіть удостоєний почесного звання «Заслужений працівник лісового господарства» ще Президентом України Леонідом Кучмою. Це Олександр Шкарупа, головний лісничий ДП «Довжанське лісомисливське господарство».

Директор ДП «СЛАП ІРШАВААГРОЛІС» Іван Фущич розповів історію створення господарства, яке створено на основі колишніх колгоспних лісів і входить у структуру Закарпатського обласного управління лісомисливського господарства. До речі, Іван Іванович очолює підприємство більше 40 років.

Головний інженер Національного природного парку «Зачарований край» Євген Гіга зачарував розповіддю про цей неймовірний куточок Закарпаття, провівши ознайомчий маршрут його територією.

Керівництво ДП «Довжанське лісомисливське господарство» (головний лісничий – Олександр Шкарупа, головний інженер – Віталій Шрам), керівництво та працівники Річанського (лісничий – Євген Шкарупа, помічник лісничого – Іван Райда, майстер лісу – Іван Кремінь) та Лисичівського (лісничий – Василь Продан, помічник лісничого – Іван Продан, майстер лісу – Михайло Лало) лісництв зізналися, що до них вперше завітало так багато журналістів. Причина – не цікавляться. Бо нема тут місцю скандалам, нечесній діяльності. Слава Богу. Так тримати.

Про тиху-мирну та плідну діяльність цього підприємства та лісництв – у наступній публікації.

Тетяна Грицищук, фото автора

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Учні Ужгородського ліцею вирощують мікрозелень та донатять на ЗСУ
17:29
Самовираження через мистецтво: арттерапія для підлітків
17:07
В Ужгороді відбувся благодійний фестиваль «Сакура фест-2024»
16:45
Закарпатські податківці з початку року надали понад 34 тисячі адмінпослуг
16:31
На Закарпатті рятувальники відкрили ще один клас безпеки для дітей
16:14
У Вишківській громаді пройде обговорення дозволів для перебування у прикордонній смузі
16:03
Інструктори Нацгвардії провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медичної підготовки
15:12
Поліцейські охорони Закарпаття знайшли зниклу дитину
14:52
У Закарпатському обласному центрі кардіології та кардіохірургії за минулий рік успішно виконали 151 операцію на відкритому серці
14:35
В Ужгороді патрульні допомогли чоловіку відшукати телефон, який він забув у таксі
14:24
Всі новини