58201
12:17 16.062018

Виставка картин «Чуття єдиної родини» у «Паланку». ФОТО

Життя 4719

Учора в картинній галереї Мукачівського історичного музею відбулось урочисте відкриття виставки картин українських художників та художників угорського походження під назвою «Чуття єдиної родини». Виставка розташована в 6 залах і налічує 76 картин.

«Я зібрав колекцію і попросив надіслати свої роботи людей, які не просто малюють, а є справжніми митцями, адже тільки вони мають, що сказати», – так представляє цю виставку організатор Юрій Дік.

Як повідомили «Карпатському об’єктиву», картини підібрані дуже ретельно, хоча написані в різних напрямках. Художників, які віддали свої роботи для цієї виставки пан Юрій знає особисто – це представники як з України, так і з Угорщини.

«Я подумав, що ми всі рідні між собою і саме такими заходами можемо об’єднатись та стати ближчими, тому і назвав цю виставку словами відомого поета П. Тичини «Чуття єдиної родини». Ну хіба ми не родина, якщо за нас гинуть хлопці на Сході, а ми тут їх підтримуємо морально і намагаємось щось туди відіслати від себе? Україна багатогранна і має бути єдиною» – такими словами описує це дійство організатор.

Пан Юрій не зміг оминути ситуацію на Донбасі, тому на відкриття виставки було запрошено отця Миколу, який 15 місяців провів у зоні ведення антитерористичних дій і був капеланом у бригаді. Сам він земляк Юрія Діка і прибув в якості почесного гостя з Новоград-Волинського.

«Якщо зайти в галерею, то відразу відчувається ця атмосфера єдності народів і всіх людей у цілому. Усе це виглядає як цілісна виставка робіт одного пензля і ніхто не скаже, що тут представлені картини митців з-за кордону, які мали б мислити інакше, ніж ми. Та в цьому і полягає суть сьогоднішнього заходу – показати гармонію людських стосунків і нести її далі в серці.», – коментує отець Микола.

Експозиція «Чуття єдиної родини» буде відкрита до кінця червня і всі охочі зануритись у атмосферу гармоні, єдності та тепла можуть гарно провести час.

Діана Магоч

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах