57487
18:56 6.062018

Що потрібно знати абітурієнтам 2018 року

Життя 1565

Поточного року в процес вступу абітурієнтів до вищих навчальних закладів запроваджуються деякі новації, що сприятимуть вдосконаленню вступної кампанії, підвищать її прозорість та забезпечать рівність у реалізації права громадян на отримання якісної вищої освіти.

 

Новації вступної кампанії-2018:

  • вступити до ВНЗ можна за результатами ЗНО 2016, 2017, 2018 років (результати актуальні з усіх предметів, окрім іноземних мов)
  • з низки спеціальностей замість творчих конкурсів проводитимуться творчі заліки
  • для вступу на бакалавра чи магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань два конкурсні предмети будуть фіксованими (українська мова та література, профільний предмет)
  • посилено вимоги для вступу на окремі медичні спеціальності – не менше 150 балів з профільних предметів (біологія, хімія або математика)
  • кожен абітурієнт може подати не більше 7 заяв (раніше було 9) на вступ до ВНЗ на бюджет не більше, ніж на 4 спеціальності

 

Вступ для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій

З 4 червня 2018 року, по всій Україні почали працювати понад 70 освітніх центрів, через які жителі окупованих територій Криму та Донбасу можуть вступати до українських вишів за спрощеною системою. Зокрема, відкрито 35 ОЦ «Крим-Україна» та 37 – «Донбас-Україна».

Спрощена процедура полягає в тому, що вступникам з Криму та Донбасу, які звернуться до центрів, не потрібно складати ЗНО. Натомість їм треба пройти державну підсумкову атестацію з 2 предметів – українська мова, історія України, а також скласти вступний іспит з профільного предмета або творчий конкурс. Вступити можна без паспорта і українського атестата. Перелік освітніх центрів, їх адреси, режим роботи, закріплені за ними школи розміщені на сайті МОН. Квота для вступників з окупованих територій буде не меншою, ніж торік – 2500 місць.

Міністр освіти та науки Лілія Гриневич звернулась до випускників шкіл на тимчасово окупованих територіях:

«Приїжджайте вчитись в Україну. Ми організовуємо вступ по всьому спектру – до закладів 1-2 рівня акредитації, 3-4 рівня акредитації. Нам потрібні наші громадяни, які потім обов’язково реінтегрують ці території в незалежну суверенну Україну. Їдьте до нас, ви будете вчитись за кошти бюджету.»

 

 

 

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю

Секретаріату Кабінету міністрів України

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини