56517
21:24 26.052018

На Мукачівщині триває другий день фестивалю «Срібний татош»

Життя 1873

Сьогодні у чинадієвському замку Сент-Міклош триває другий день лицарського фестивалю “Срібний татош”.

Саме сьогодні відбулося урочисте відкриття фесту, попри те, що вчора там теж можна було побачити чимало цікавого. З невеликим запізненням у програмі під час урочистого відкриття організатори представили учасників цьогорічного свята – клуби історичної реконструкції з усієї України та гостей зі Словаччини. Відкривали же парад учасників минулорічні улюбленці – надзвичайно красиві коні торійської породи та їхні умілі наїзники зі львівського “Каретного двору”.

Після урочистостей, зокрема вітального слова господаря Сент-Міклоша Йосипа Бартоша, за наказом котрого підняли прапор та виконали гімн Ордену св. Миколая, почалися бугурти, тобто масові лицарські поєдинки. Вони були, так би мовити, товариськими, тобто до складу офіційних змагань не входили. Однак лицарі билися дуже завзято.

Далі за насиченою програмою гості свята могли взяти участь у майстер-класах з середньовічних танців, розважити дітей на дитячій локації, спробувати свої сили у стрільбі з лука та лицарських боях з м’якими палицями замість мечів. Дуже видовищним був кінний виступ “Каретного двору”, а в лицарських турнірах протягом дня пробували свої сили бійці з різних клубів.

Зараз у Сент-Міклоші готуються до вечірнього концерту. А закінчиться програма опівночі ЛІТатошем – літературною частиною фестивалю, під час якої виступатимуть лицарі-барди та їхні прекрасні дами.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах