56226
13:08 25.052018

В ужгородській школі №10 пролунав останній дзвоник

Життя 8317

Сьогодні, 25 травня, святкові лінійки проводять майже у всіх навчальних закладах області – останній дзвоник для більшості учнів початок літніх канікул, але для випускників це крок в доросле життя.

Ми навідались на урочисте святкування до Ужгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10 ім. Дойко Габора з угорською мовою навчання. Загалом тут навчається 523 учня. Цьогоріч стіни навчального закладу покидають 10 випускників.

«Прощання зі школою це важлива подія в житті кожного випускника, але я впевнена, що вони ще й самі не знають радіти цьому чи сумувати. Після завершення школи у вас, дорогі мої випускники, розпочнеться нове та цікаве життя. Хочу нагадати вам – головне не те, що було, а те, що буде. Всі ми, викладачі та батьки, щиро вболіваємо та турбуємося про вас – ви завжди матимете місце у нашому серці», – наголосила директор школи, Стелла Кеслер.

Пані директорка зауважила, що школа – це свого роду острів, де навчалися різні покоління угорців Закарпаття, тут вони отримували свої знання та передавали їх наступним покоління. Саме тому функціонування такого начального закладу є вкрай важливим для збереження угорської мови, культури та звичаїв.

Варто додати, що завдяки фонду «За угорську освіту в Ужгороді» та їхній багаторічній плідній роботі, в стінах школи можна побачити виставку, на якій представлені фотопортрети всіх директорів навчального закладу, що керували школою протягом 70-ти років її існування. Протягом багатьох років вони активно працювали над розвитком угорськомовної освіти в регіоні, намагалися її покращити і саме тому заслуговують закарбуватися в пам’яті підростаючого покоління.

Під час урочистої лінійки почесні грамоти отримали найкращі учні школи, переможці шкільних, міських, районних та обласних олімпіад.

Крістіна Беге, консул Генерального консульства Угорщини у місті Ужгород теж звернулася до випускників з промовою: «Сьогодні ви з надією та сподіваннями покидаєте стіни рідної школи, востаннє пройдетеся по таким звичним коридорам та своєму класу. Ви багато вчилися протягом цих років та здобули право називатися випускниками – пишайтеся своєю школою та завжди пам’ятайте угорську культуру та звичаї».

Традиційно завершенням святкування останнього дзвоника став чудовий вальс у виконанні випускників школи. Після чого вони запустили символічні кульки у повітря – цим самим попрощавшись з рідною школою.

Вікторія КОПИНЕЦЬ, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах