56078
10:50 24.052018

У Хусті відзначили кращих школярів району та їхніх наставників

Життя 4013

У великій залі Хустської районної ради відбулося районне свято обдарованої учнівської молоді «Ми – надія твоя, Україно!».

Юну інтелектуальну еліту Хустщини, найкращих учнів, які гідно представили район на предметних олімпіадах різних рівнів, творчих конкурсах, конкурсі-захисті науково-дослідних робіт учнів-членів Малої академії наук та юних спортсменів, котрі зайняли призові місця на всеукраїнських змаганнях, їхніх наставників грамотами та подарунками вшанувало керівництво району.

Зі словами подяки головний освітянин району Павло Русин відзначив педагогічні колективи та керівників навчальних закладів, які показали найбільш результативну роботу з учнями. Так, грамотами відділу освіти, молоді та спорту Хустської РДА були нагороджені директор Сокирницької ЗОШ І-ІІІ ст. із поглибленим вивченням французької мови В. Мандзюк, директор Липчанської ЗОШ І-ІІІ ст. М. Молнар та директор Рокосівської ЗОШ І-ІІІ ст. О.Шевляков.

Окремо за високі здобутки відзначили школярів, які займаються в гуртках Хустського районного центру науково-технічної творчості, Хустської станції юних натуралістів, Хустського районного центру позашкільної роботи та ДЮСШ. Не оминули увагою і дошкільнят, привітавши дитячі колективи Вишківського та Копашнівського ЗДО.

Від імені школярів зі словами подяки улюбленим наставникам, зокрема науковому керівнику Ользі Сабадош, виступив учень 11-го класу Сокирницької ЗОШ І-ІІІ ст. із поглибленим вивченням французької мови, юний винахідник Валентин Фречка (на фото), який розробив і успішно презентував на міжнародних конкурсах власний науковий проект – технологію виготовлення паперу з опалого листя. За своє відкриття юнак отримав перемогу у всеукраїнському науково-технічному конкурсі «Intel Еко–Україна-2018», «золото» на міжнародному фестивалі інженерних наук та технологій «I-fest» у Тунісі, перше місце на Міжнародній олімпіаді з екології «Golden Climate» в Кенії тощо. Наразі Валентин готується до поїздки на міжнародне наукове зібрання у Сполучені Штати Америки.

У свою чергу всім батькам учнів, які примножують славу Хустщини, почесні грамоти вручила завідувачка методкабінету відділу освіти, молоді та спорту Хустської РДА Оксана Пригара.

Окрасою свята обдарованої молоді стали музичні подарунки від не менш талановитих юних виконавців Хустщини.

Богдана КЛЕКНЕР, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах