55985
23:42 22.052018

Сучасні випробування для випускників. ЗНО-2018

Життя 2990

З 22 травня розпочався «спекотний» період для випускників закладів загальної середньої освіти, а також тих, хто вирішив вступати до вузів і повинен пройти зовнішнє незалежне оцінювання. Кожен учасник ЗНО має право скласти тести з чотирьох навчальних предметів з переліку: української мови і літератури, історії України, математики, хімії, біології, географії, фізики, англійської, іспанської, німецької та французької мов.

Для закладів освіти з навчанням мовами національних меншин переклад завдань сертифікаційних робіт з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії буде здійснюватися кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською та угорською. Тож перешкод для того, щоб показати якнайкращий рівень знань, не мало би бути.

Процес підготовки та складання ЗНО супроводжується в його учасників своєрідним нервовим стресом різного ступеня. У цей період розум концентрується на завданнях, а про решту йому властиво «підзабути». Тому варто заздалегідь підготувати певні речі для попередження зайвих проблем.

По-перше, нагадаємо графік ЗНО-2018.

  1. Математика – 22 травня.
  2. Українська мова і література – 24 травня.
  3. Іспанська, німецька та французька мови – 29 травня.
  4. Англійська мова – 1 червня.
  5. Біологія – 4 червня.
  6. Історія України – 6 червня
  7. Географія – 8 червня.
  8. Фізика – 11 червня.
  9. Хімія – 13 червня.

По-друге, зауважимо, що вже 27 квітня на інформаційних сторінках учасників зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року розміщено запрошення-перепустки, у яких зазначено адреси пунктів тестування. Кожному необхідно самостійно сформувати й роздрукувати запрошення-перепустку зі своєї індивідуальної сторінки, а вхід на неї можливий за номером сертифіката й пін-кодом, вказаним у ньому. Цей документ обов’язковий для допуску на пункт тестування.

Документи, які обов᾿язково мають бути в наявності в кожного учасника ЗНО:

  • Запрошення-перепустка.
  • Свідоцтво про народження або паспорт (документ, за яким було зареєстровано учасника, номер, що зазначається в сертифікаті) – оригінал.
  • Сертифікат (оригінал).

Для визначення результатів ЗНО-2018 з кожного предмета буде встановлено пороговий бал. Це та кількість балів, яку може набрати мінімально підготовлений абітурієнт. У 2018 році пороговий бал з математики, української мови і літератури, іноземних мов, біології буде визначено до 14 червня, з історії України, географії, фізики, хімії – до 20 червня. Учасники тестування, які не подолають «поріг», не зможуть використати результат зовнішнього оцінювання з цього предмета для вступу до вищих навчальних закладів. Усі інші, результати яких будуть не нижчими від «порогового бала», отримають оцінку за шкалою 100–200 балів і зможуть пробувати вступати до обраних вузів.

Цьогоріч вперше державну підсумкову атестацію з української мови і літератури у формі зовнішнього незалежного оцінювання проходитимуть учні (слухачі, студенти) професійно-технічних і вищих навчальних закладів, які 2018 року здобудуть повну загальну середню освіту.

І що немаловажно, учасники ЗНО-2018 мають пам’ятати про так звані «зайві предмети». Для власного спокою, дорогі випускники, відкладіть свої телефони, навушники, флешки та інші подібні речі на відведені в кабінетах місця.

Тож бажаємо всім скласти випробування на високому рівні та зрушити нашу область з останніх сходинок переліку результатів.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах