55725
14:09 18.052018

В Ужгороді стартував фестиваль меду і вина «Сонячний напій»

Життя 8626

Цього року організатори обрали нову локацію проведення традиційного фестивалю – площу перед обласним драмтеатром та Київську набережну. Навіть дощ не завадить охочим відвідати святкування, адже аромати одразу приведуть вас на нього – їх відчутно вже з вулиці Петефі.

Більше двох десятків найкращих виноробів краю, пасічники, виробники сільгосппродукції пропонують гостям свої вина та настоянки, мед та продукти бджільництва, різноманітні сири та звісно традиційні закарпатські сувеніри.

Організатор заходу Денис Лагодін, директор комунального підприємства «Уж-фест», розповів, що фестиваль вже дійсно став традиційним, адже його проводять в Ужгороді щороку практично в один і той самий час.

Ганна Грипиняк з міста Косів, Івано-Франківської області, вже далеко не вперше привозить до Ужгорода свою продукцію – величезне різноманіття сирів. Жінка розповідає, що завжди відгукується на запрошення приїхати до Закарпаття та пропонує своїм покупцям екологічно чисту продукцію з овечого та коров’ячого молока. Тут можна скуштувати та придбати класичні вурду, бринзу, моцарелу та сири із запашними травами, часником, базиліком і перцем, копчені сири. Ціна в середньому 150 грн за кілограм.

Заступник голови спілки пасічників Прикарпаття, Василь Мануляк, приїхав на фестиваль з величезною кількістю продукції бджільництва – це і звичайний мед, і натуральні косметичні засоби з нього, різноманітні настоянки та навіть квас. Ціни на мед коливаються від 150 до 250 грн за літр в залежності від пасіки, на якій його збирали, адже у пана Василя їх аж три. Так, медове мило можна придбати за 45 грн, а настоянки за 100 грн за пів літру.

Фестиваль «Сонячний напій» триватиме протягом вихідних 19-20 травня, тож усіх охочі матимуть змогу його відвідати та взяти участь у розважальних заходах, які обіцяють організатори. Разом з тим, на святкуванні можна скуштувати чимало страв закарпатської кухні – тут готують і рульку, і смажену картоплю з гуркою, у великих казанах постійно помішують бограч.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах