55690
11:13 18.052018

На Закарпатті вшанують пам’ять репресованих українців

Життя 2072

У суботу, 19 травня, напередодні Дня вшанування пам’яті жертв політичних репресій, в Ужгороді відбудеться покладання квітів до пам’ятника жертвам політичних репресій.

У заході, який відбудеться у сквері Небесної Сотні на вулиці Ракоці, візьмуть участь керівники краю, обласного центру, члени Закарпатської обласної організації «Всеукраїнського товариства політичних в’язнів та репресованих», а також громадськість.

Початок о 12.00.

Щороку у третю неділю травня в Україні відзначають День пам’яті жертв політичних репресій. Цей день був започаткований Указом Президента України у 2007 році задля гідного вшанування гіркої долі репресованих, привернення уваги суспільства до трагічних сторінок в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології. А також заради відродження національної пам’яті та утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства.

У День вшанування пам’яті жертв політичних репресій, 20 травня, буде обмежено розважальні заходи, на будинках та спорудах приспустять Державний Прапор України.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах