55696
10:43 18.052018

Ким бути? В Ужгороді майбутні випускники обирали професії

Життя 3828

Вчора, 17 травня 2018 року, на площі Народній, що в Ужгороді, пройшов профорієнтаційний вернісаж „Робітнича професія – крок до успіху” серед закладів професійної (професійно-технічної) освіти профорієнтаційний вернісаж „Робітнича професія – крок до успіху”.

 

Захід проводиться вже другий рік поспіль з метою пропаганди робітничих професій, упровадження нових форм профорієнтаційної роботи, сприяння свідомому вибору професій серед учнівської молоді, формування позитивного іміджу закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Участь у Вернісажі взяли 16 закладів професійно-технічної освіти області, Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Закарпатській області, Закарпатський обласний центр зайнятості, Управління Держпраці у Закарпатській області.

Заклади освіти презентували свої освітні послуги; проводили майстер-класи. На Вернісажі представлено кращі вироби, колективні та індивідуальні роботи, експонати, виготовлені у навчально-виробничих майстернях, на гуртках технічної та художньої творчості, зокрема, вироби, які відображають традиції народних промислів та декоративно-прикладного мистецтва (художньо-декоративні вироби з дерева, металу тощо); швейні вироби; діючі стенди, моделі, макети; експонати закладів, у яких здійснюється підготовка робітників для сфери послуг та масового харчування; друковану продукцію тощо.

На вернісаж прийшло понад тисячу учнів 9 та 10 класів закладів освіти Ужгорода, щоб більш детально ознайомитися з різноманіттям робітничих професій. Приємно, що всі вони одягли вививанки, адже проведення Вернісажу співпало із Днем вишиванки в Україні.

Геннадій Москаль зазначив: «Цей Вернісаж цікавий і важливий. Зараз робітничі професії дуже востребовані в нашому краї, а представлені заклади можуть безпосередньо тут зацікавити своїх майбутніх студентів».

Професійно-технічні навчальні заклади мали можливість здійснювати продаж власноруч виготовленої продукції, а саме: кондитерські, швейні, зварювальні, столярні, художні та інші вироби.

Софія ПЕКАРОВИЧ, фото автора

Відео: Дмитро МИСЬ

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини