55063
19:11 11.052018

Хустський замок ожив у дитячих малюнках. ФОТО

Життя 11901

Сьогодні, 11 травня, у Хустській міській картинній галереї відбулося нагородження переможців та учасників міського конкурсу дитячого малюнка “Хустський замок – свідок історії”.

Ідея проведення заходу належала відомому громадському активісту, волонтеру, людині, яка мріяла відродити славу Хустського замку, зберегти та популяризувати історичну пам`ятку XI—XIII століття для нащадків, – Івану Куделі.  Задумку радо підтримало управління освіти, релігій та у справах національностей Хустської міської ради.  Спільно з ГО “Фойта” мистецький проект вдалося втілили в життя.

Участь у конкурсі взяли 65 учасників віком від 4 до 14 років. Серед наймолодших – 12 вихованців санаторного ЗДО №5 “Зернятко”, 7 вихованців ЗДО (ясел-садка) №2 “Сонечко” та 1 вихованець старшої дошкільної групи НВК №1. Учнівські роботи представили й усі заклади загальної середньої освіти міста. Оцінювало роботи компетентне журі у складі місцевих митців пензлю.

Юних художників привітали заступник Хустського міського голови Василь Сабадош, начальник управління освіти, релігій та у справах національностей Хустської міської ради Василь Мочарник, а також своїми виступами потішили дошкільнята та школярі.

“Уже традиційно до Дня міста ми проводимо подібні заходи, адже найкращий подарунок від освіти – це показати знання і вміння юних хустян. Сьогодні спільно з ГО “Фойта” ми провели завершальний акорд конкурсу, і я дуже щасливий, що так багато діток представили свої чудові роботи про родзинку нашого міста – Хустський замок, особливо захоплений дошкільнятами, серед яких, до слова, є і переможці”, – поділився з “Карпатським об`єктивом” головний освітянин міста Василь Мочарник.

На церемонію нагородження юних талантів завітало чимало хустян, зокрема друзі та родина Івана Куделі. Почесні грамоти й подарунки переможцям вручили дружина Івана Марічка Куделя, його друзі – члени ГО “Фойта” Юрій Іскра та Анатолій Ільницький.

“Ідейний натхненник конкурсу Іван Куделя доклав багато зусиль, аби популяризувати Хустський замок. Його метою було в такий спосіб привернути увагу підростаючого покоління до проблеми збереження культурної спадщини рідного міста, розширити знання дітей та учнівської молоді про архітектурні пам`ятки рідного краю, виховання поваги до національної історії, гордості за славне минуле своєї Батьківщини”, – поділився учасник ГО “Фойта” Микола Барзул.

Також “фойтівці” висловили сподівання, що започаткований конкурс стане щорічним і збиратиме ще більшу аудиторію поціновувачів історичної пам`ятки.

Богдана КЛЕКНЕР

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах