53910
12:34 25.042018

В Ужгороді відкрили виставку картин київської художниці

Життя 5580

Вчора, 24 квітня, у атріумі Закарпатської ОДА відбулося урочисте відкриття виставки сучасної української художниці Ірини Третьяк. Вона представила закарпатцям експозицію під назвою «Арт гранат», яка пов’язана з однією із найвідоміших робіт художниці. Експоновані роботи – близько двох десятків картин – публіка побачить вперше. Її полотна яскраві та незабутні, намальовані ніби крізь призму дитячих очей заворожують та манять поглядом.

IMG_0072

Під час презентації експозиції Михайло Рівіс, голова Закарпатської обласної ради подякував художниці, що поціновувачі мистецтва вперше зможуть побачити нові роботи Ірини Третьяк саме в Ужгороді.

«Ми разом з губернатором намагаємось повернути у Закарпаття розуміння значимості культури та показати цікавість Ужгорода у культурно-митецькому плані. Я щиро вдячний пан Ірині, що представила нам свої надзвичайно яскраві картини, які показують, що буденність не на стільки сіра – якщо дивитися на неї з позитивом, вона може бути яскравою та надзвичайно емоційною», – зауважив Михайло Рівіс.

У свою чергу, Ірина Третьяк висловила подяку всім, хто прийшов та підтримував її прагнення: «Рівно чотири роки тому я відвідала Ужгород вперше – тоді теж цвіла сакура. Відтоді, я була у цьому мальовничому куточку Закарпаття вже багато разів і навіть жила тут певний час. Саме в той період свого життя я почала готуватися до виставки – мені дуже хотілося зробити цікаві роботи та присвятити їх дітям».

Авторська об’ємна техніка, яка стала візитною карткою художниці яскраво виділяє і визначає унікальність таланту та тонкість думки пані Ірини при погляді на картини. Кожен, хто бачить картини Ірини Третьяк отримує незабутнє та яскраве враження, адже її полотна є майстерно виконані та цікаві.

Пані Ірина є й відомим громадським діячем, на її рахунку десятки соціальних проектів та участь у благодійних заходах. Стиль своїх полотен сама художниця характеризує як «дизайн-живопис» у авторській техніці.

Ірина Третьяк приготувала особливий сюрприз і для керівників обласної адміністрації та ради – чудову картину з символом Закарпаття – сакурами.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах