53568
09:28 21.042018

В Кошіце урочисто відкрили дні Ужгорода

Життя 5381

1-1У кошицькому Культурпарку розгорнули свої експозиції Ужгородська міська рада з презентацією туристично-інвестиційної привабливості міста, Закарпатська торгово-промислова палата, Ужгородський національний університет, група енергетичних компаній “РЕНЕР”, Ужгородський завод “Турбогаз”, ужгородський виробник одягу “ПАРАДА”, “Комінвестбанк”,  медична клініка “Діамед”, винороб Віталій Муска та інші. Галерея “Ілько” привезла з Ужгорода експозицією робіт Михайла Ілька, Вадима Хабарука, Павла Керестея, Влада Габди, Павла Ковача, Наталії Шевченко, Володимира Гуріна.

В офіційній церемонії відкриття Днів Ужгорода в Кошице та 25-річчя побратимства Ужгорода та Кошице взяли участь виконуючий повноважень мера міста Кошице Мартін Петрушко, заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак, уповноважений представник з питань розвитку транскордонної співпраці міста Кошице з Україною Едуард Бураш, керуючий справами виконкому Ужгородської міської ради Олена Макара, консул Генерального консульства Словаччини в Ужгороді Даніель Чабан, радник дирекції Національного Інституту стратегічних досліджень при Президентові України Світлана Мітряєва, інші поважні гості.

“Велика вага Ужгорода у тому, що це місто, яке для словаків представляє  Україну.  Ми не тільки пізнаємо ринок, а й внутрішній, духовний світ Ужгорода”, сказав Едуард Бураш.

Мартін Петрушко передав вітання від віце-прем’єр-міністра Словаччини, попереднього мера Кошице Ріхарда Раші та відзначив, що завдяки виставці представників бізнесу з Ужгорода за 10 хвилин побачив багато речей, які представляють потенціал українського міста. “Наша співпраця має вже конкретні результати, зокрема культурна та спортивна співпраця сьогодні представлена чудовими творчими дітьми, співпрацюватимемо і з вашою поліцією. Кошице також буде  мостом співробітництва з українськими вишами через нашу співдружність з УжНУ”, – відзначив пан Петрушко.

За організацію чудових Днів України в Кошице та Днів Ужгорода в Кошице подякував словацьким партнерам Олександр Білак, за особливе сприяння – Генеральному консульству Словаччини.  Він передав також вітання від міського голови Ужгорода Богдана Андріїва. “Збираємося вже в четвертий раз на такі заходи, але ніби робимо вже це дуже багато років. Виповнилося 25 років партнерства Кошице та Ужгорода. Як колись словацькі дипломати підтримали незалежність України, так і тепер Словаччина підтримує Україну у важкий для нас  часи. Щиро дякуємо словацькому народу, бізнесу, громадським організаціям”, – сказав Олександр Павлович. Повідомив, що Дні Кошице в Ужгороді пройдуть під час святкування Дня Ужгорода, запросив усіх приїжджати до обласного центру Закарпаття повідомила “Карпатському об’єктиву” прес-служба мерії.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах