53526
14:00 20.042018

Закарпатцям вручили державні нагороди

Життя 5506

Сьогодні, 20 квітня, в камінній залі Закарпатської ОДА відбулося урочисте вручення державних нагород. Так, губернатор Закарпаття Геннадій Москаль від імені Президента України особисто вручив нагороди закарпатцям, відзначеним на державному рівні.

IMG_0007

Однією з перших президентських нагород – за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний та культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю Орденом Княгині Ольги ІІ ступеня нагородили Оксану Ганич, почесну голову Закарпатської обласної управи Союзу Українок.

«Дуже гарно дякую за нагороду і хочу сказати, що маю велику честь представити тут жіноцтво. Нещодавно ми провели 11-ту Міжнародну конференцію, присвячену здоров’ю людини, дійшли висновку, що коли п’ять складників будуть працювати разом, то Україна як держава, і в ній наше Закарпаття, процвітатиме – це єдність влади та людини, медицина, яка буде працюватиме на благо людини, освіта і духовність. Крім того, ми маємо берегти наш ліс, цілющі лікарські рослини та мінеральні води – тоді все у нас буде добре», – наголосила пані Оксана.

Зокрема, згідно з указом Петра Порошенка почесне звання «Заслужений працівник культури України» присвоєно Ласло Галасу, художньому керівнику фольклорного колективу «Розмарінг» відділу культури Берегівської районної державної адміністрації.

Почесною грамотою Кабінету Міністрів України за вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку ветеранського руху, активну громадську діяльність та патріотичне виховання молоді нагороджено Ігора Несенюка, члена Закарпатської обласної організації «Молодий патріот», активіста Всеукраїнської асоціації ветеранів Афганістану та АТО.

Щодо обласних відзнак, то за самовіддану працю зі зміцнення українсько-угорських дружніх відносин, вагомий особистий внесок у розвиток транскордонного та прикордонного співробітництва почесною грамотою Закарпатської обласної адміністрації нагородили Тімею Тімко, перекладача Генерального консульства Угорщини у місті Ужгород та помічника Генерального консула. Почесну грамоту ОДА отримав і Василь Ганчин, завідувач хірургічного відділення Ужгородської міської клінічної лікарні.

Нагороду «За заслуги перед Закарпаттям» отримали Олексій Петриченко, начальник Головного управління державної фіскальної служби Закарпатської області, та Микола Палінчак, декан факультету Міжнародних економічних відносин УжНУ.

Завершили урочистості келихами шампанського та спільним фото на згадку.

Вікторія КОПИНЕЦЬ, фото автора

Відео: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Учні Ужгородського ліцею вирощують мікрозелень та донатять на ЗСУ
17:29
Самовираження через мистецтво: арттерапія для підлітків
17:07
В Ужгороді відбувся благодійний фестиваль «Сакура фест-2024»
16:45
Закарпатські податківці з початку року надали понад 34 тисячі адмінпослуг
16:31
На Закарпатті рятувальники відкрили ще один клас безпеки для дітей
16:14
У Вишківській громаді пройде обговорення дозволів для перебування у прикордонній смузі
16:03
Інструктори Нацгвардії провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медичної підготовки
15:12
Поліцейські охорони Закарпаття знайшли зниклу дитину
14:52
У Закарпатському обласному центрі кардіології та кардіохірургії за минулий рік успішно виконали 151 операцію на відкритому серці
14:35
В Ужгороді патрульні допомогли чоловіку відшукати телефон, який він забув у таксі
14:24
Всі новини