53470
17:20 19.042018

На Закарпатті забезпечують рівні можливості доступу до безоплатної правової допомоги для засуджених до покарання без позбавлення волі

Життя 2702

У середу, 18 квітня, в Ужгороді відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та філією Державної установи «Центр пробації» у Закарпатській області. 

Probaz-1

Як зазначили директор Регіонального центру Василь Попадинець та начальник філії ДУ «Центр пробації» Віталій Мураль, підписання меморандуму має на меті створення рівних можливостей для доступу до правосуддя осіб, засуджених до покарання без позбавлення волі.

Учасники зустрічі обговорили шляхи співпраці та координації зусиль обох структур щодо комплексного надання безоплатної правової допомоги особам, які засуджені до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі та перебувають на обліку в територіальних підрозділах пробації. На обліку в підрозділах пробації наразі перебуває близько 1,5 тисячі осіб, засуджених до покарання без позбавлення волі. Більшість із них – понад 1200 – це особи, які звільнені від покарання з іспитовим терміном.

Віталій Мураль окреслив основні завдання Державної установи, наголосивши, що «відповідно до Закону України «Про пробацію», який був прийнятий у лютому 2015 року, метою пробації є забезпечення безпеки громадян шляхом запобігання вчиненню засудженими нових кримінальних правопорушень».

Василь Попадинець зазначив, що одним із напрямів співпраці є проведення спільних правопросвітницьких заходів з питань підвищення правової свідомості громадян, захисту їхніх прав, надання правових консультацій, забезпечення доступу до вторинної правової допомоги засуджених осіб. Наразі у підрозділах пробації місцевими центрами вже створені дистанційні пункти доступу до безоплатної правової допомоги, де особи, засуджені до покарання без позбавлення волі, мають можливість отримати правові консультації та роз’яснення, або ж  звернутися за наданням БВПД.

Оксана Дудаш, Ужгород

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах