51748
09:59 23.032018

Перечинським лісівникам провели інструктаж з питань пожежної безпеки

Життя 2443

Вчора, 22 березня в адмінбудівлі ДП «Перечинський лісгосп» було проведено інструктаж з питань пожежної безпеки із лісовою охороною підприємства.

29495863_1025037237672276_885319130528350208_n

Про наближення пожежонебезпечного періоду та важливість підготовки до нього розповідали директор ДП «Перечинський лісгосп» Ярослав та спеціаліст із питань цивільного захисту та пожежної безпеки Перечинської міської ради Сергій Петрішка, повідомила «Карпатському об’єктиву» прес-служба Закарпатського ОЛУМГ.

Лісову охорону підприємства проінструктовано щодо порядку дій в разі виникнення пожеж в лісі та вживання профілактичних заходів для її попередження. Наголошено на необхідності будівництва нових мінералізованих смуг та догляд за вже існуючими, перекриття позапланових доріг в лісовий фонд лісгоспу, створення запасу паливно-мастильних матеріалів в лісництвах, забезпечення всіх лісництв в повному обсязі протипожежним інвентарем, проведення інструктажів із добровільними пожежними дружинами, проведення роз’яснювальних робіт із місцевим населенням та встановлення наглядної агітації на протипожежну тематику тощо.

Лісова охорона ДП «Перечинський лісгосп» нагадує, що знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі – тягнуть за собою відповідно до статті 77 КУпАП накладення штрафу на громадян від від п’яти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 85 до 255 грн) і на посадових осіб – від п’ятнадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 255 до 850 грн) з обов’язковим відшкодуванням збитків завданих лісу відповідно до ст. 107 Лісового Кодексу України. Крім того, згідно ст. 245 Кримінального Кодексу України знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць або інших таких насаджень вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом караються обмеженням волі на строк від 2 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк. Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Державна лісова охорона ДП «Перечинський лісгосп» закликає кожного мешканця бережно ставиться до лісових багатств нашого краю та суворо дотримуватися правил пожежної безпеки в лісах.

У разі виявлення лісової пожежі, просимо повідомляти чергового працівника апарату управління підприємства за номером (031 45) 2-15-77 або телефонувати на гарячу лінію пожежної безпеки 101.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах