51596
12:04 20.032018

Аеропорт «Ужгород» хочуть узяти під своє «крило» словаки

Життя 1839

Международный-аэропорт-Ужгород-аэровокзалАеропорт в Ужгороді існує з далекого 1929 року. Нині він є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області і підпорядкований Закарпатській обласній раді. Маючи статус міжнародного, цей аеропорт нині переживає непрості часи. У 2017 році тут проведено капітальний ремонт штучної злітно-посадкової смуги аеродрому. Всього упродовж 2016-2017 років за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету в ремонтні роботи аеропорту було спрямовано 27,9 млн. грн, у тому числі з обласного бюджету 8,6 млн. гривень. Кошти використані на придбання обладнання та облаштування злітно-посадкової смуги. Попри це, третій рік поспіль регулярні рейси з цього летовища не здійснюються. Причина – відсутність сертифікаційної придатності інфраструктури аеродрому на її відповідність нормам ICAO.

Шукаючи можливості відновлення діяльності аеропорту, Закарпатська облдержадміністрація і обласна рада ведуть перемовини з закордонними компаніями з тим, щоб підприємство працювало під їхнім «крилом». І ось – обнадійливий результат. Словацька логістична компанія Vedecko-vyskumna, A.C. може взяти в концесію аеропорт Ужгорода.

Наприкінці минулого тижня голова адміністрації Геннадій Москаль провів зустріч із потенційними інвесторами. На ній було досягнуто домовленості, що словацька компанія за свій рахунок проведе незалежну експертизу аеропорту «Ужгород», щоб оцінити його технічний стан і балансову вартість. Після цього Vedecko-vyskumna може звернутися до Закарпатської облдержадміністрації з проханням надати аеропорт в концесію, повідомляє ukurier.gov.ua.

Єдина умова облдержадміністрації та облради для концесіонерів – відновити регулярне авіасполучення між Ужгородом та Києвом. Словацькі партнери готові виконати її і водночас налагодити авіасполучення з іншими містами України та із за кордону.

«Якщо проект вдасться реалізувати, то на початковому етапі ми готові запустити щотижня три рейси «Братислава-Ужгород-Київ», – заявив президент Vedecko-vyskumna A.C. Роберт Спішак. – Далі можливі рейси в Будапешт, Відень, Прагу, і курорти Туреччини в період відпусток».

Василь БЕДЗІР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини