51575
13:36 19.032018

На Верецькому перевалі віддали шану полеглим січовикам Карпатської України

Життя 3161

IMG_1310Минулої неділі, 18 березня, голова Закарпатської облради разом з керівниками Свалявської та Воловецької райрад, головами сілких рад Воловеччини взяли участь у заходах із вшанування пам’яті січовиків біля меморіалу на Верецькому перевалі, що на Сколівщині Львівської області, та нагоди 79-ї річниці проголошення самостійності Карпатської України.

Торік тут, поблизу села Климець, що на гірському перевалі, який межує із Закарпаттям, відкрили Меморіальний комплекс полеглим січовикам Карпатської України. Саме Верецький перевал – став місцем загибелі понад 600 патріотів, які героїчно боролись за незалежність української держави наприкінці 30-х років 20 століття.

Участь у заходах також взяли організатори дійства – голова Львівської обласної ради, голова Львівської ОДА, депутати різних рівнів сусідньої області, молодь, військові, громадськість, а також запрошені гості – голова Тернопільської облради.

Присутні поклали квіти та запалили лампадки до могил січовиків Карпатської України. Далі прозвучав Державний Гімн України, а священнослужителі відправили чин панахиди за полеглими героями.

– На жаль, у ті далекі часи третя спроба українського державотворення була втоплена в крові, – зазначив голова Львівської обласної ради під час скорботного віче. – Ми зараз з вами живемо в епоху успішної спроби. З 1991 року розбудовуємо українську державу і найголовніше – наші Збройні Сили. У важких боях і втратах, але ми це робимо. Я переконаний, що ми обов’язково переможемо. Слава Карпатським січовикам! Слава кожному Герою! Слава Україні!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах