49760
19:48 14.022018

Підстав вводити карантин у навчальних закладах Ужгорода наразі немає

Життя 2511

Сьогодні з ініціативи міського голови Богдана Андріїва в Ужгородській міській раді позачергово зібрали протиепідемічну комісію, щоб обговорити ситуацію із захворюваністю на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ). Були присутні головні лікарі медзакладів міста, міського центру первинної медико-санітарної допомоги, епідеміологи, освітяни, начальник відділу охорони здоров’я міськради.

4

Богдан Андріїв відзначив, що останні дні у соціальних мережах поширюється інформація, нібито міська влада не запроваджує карантин через візит дружини Президента України Марини Порошенко. Наголосив, що така інформація не відповідає дійсності. Пані Марина відкрила в Ужгороді перший на Закарпатті інклюзивний  центр, взяла участь у нараді з керівниками міст, районів, ОТГ області, підписанні документів щодо розвитку можливостей навчання для дітей із особливими освітніми потребами.

Рішення запроваджувати чи ні карантинні заходи в навчальних закладах міста приймається комісійно, – сказав Богдан Євстафійович, на основі даних щоденного моніторингу, який проводять медики, санепідеміологи, освітяни.

Головний лікар міської дитячої лікарні Ігор Рошко повідомив, що немає підстав говорити, що сьогодні дитяча лікарня переповнена і є багато важких хворих. Зараз у відділенні органів дихання, де лежать діти з ускладненнями від ГРВІ і яке розраховане на 40 ліжок, 38 хворих. Тобто це звичайна ситуація, притаманна цій порі року. У попередні роки, коли був перевищений епідпоріг захворювань на ГРВІ,  відділення було переповнено, було вдвічі більше хворих дітей.

Головний лікар центральної міської клінічної лікарні Іван Курах також поінформував, що кількість хворих у пульмонологічному відділенні очолюваного ним закладу – 24, відділення ж розраховане на 30 ліжок. Крім того, на лікуванні зараз перебувають переважно хронічні хворі.  Минулого року, у зв’язку з перевищенням епідпорогу, була така кількість хворих на ГРВІ, що для надання допомоги довелося об’єднати два відділення – пульмонологічне та терапевтичне.

3

Лікар-епідеміолог Ужгородської міжрайонної філії Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України Світлана Оберемко розповіла, що в Ужгороді  діє комплексний план протиепідемічних заходів, всі заходи проводяться згідно з цим планом, у тому числі і моніторинг стану захворюваності у розрізі всіх вікових категорій, кількості госпіталізованих і її причин. Завтра будуть аналітичні дані, бо збирають їх щочетверга з усіх закладів охорони здоров’я, аналізують, порівнюють з епідемічним порогом. На сьогодні лабораторно підтверджених випадків грипу ні в Ужгороді, ні в області немає. Моніторять і відвідуваність навчальних закладів, Міністерство охорони здоров’я України рекомендує вводити обмежувальні карантинні заходи, коли пороговий рівень відсутності у навчальних закладах складає від 20 до 25%.

В.о. начальника управління освіти Ужгородської міської ради Марина Пуківська зазначила, що цього тижня порівняно з минулим відвідування учнями окремих навчальних закладів навіть покращилося. Відсутні – 17% школярів, але не можна стверджувати, що всі вони хворі, деяких  батьки просто залишають вдома, перечікуючи цей період.

До прикладу, медики наводили цифри, що минулого тижня із трохи більше ніж 3000 відсутніх у школах дітей до медиків зверталися лише 381.

– Ні за кількістю тих, що захворіли, ні за важкістю випадків, які маємо, у нас на сьогодні немає підстав припиняти навчальний процес в Ужгороді, – сказав начальник відділу охорони здоров’я Ужгородської міської ради Василь Решетар. – Крім захворювання на ГРВІ, ужгородців ще турбує кір, але це поодинокі випадки у навчальних закладах, така кількість також не дає підстав для припинення навчання у школі. Є точкові випадки менінгококової інфекції, вони також хвилюють і завжди хвилювали ужгородців, починався ажіотаж, батьки не пускали дітей до школи. Але медики справлялися і зараз справляться з цією ситуацією, тут цілком достатньо тих заходів, які проводяться, – резюмував Василь Васильович.

Завтра у міській раді проведуть  планове засідання протиепідемічної комісії, про його результати також буде повідомлено.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини