49330
11:22 7.022018

Медична бібліотека в Ужгороді отримала унікальне краєзнавче видання

Життя 7664

У медичній бібліотеці Закарпатського обласного медичного інформаційно-аналітичного центру триває щорічна традиційна виставка-перегляд.

фото2

Відвідувачі можуть ознайомитися із виданнями, які отримала книгозбірня протягом минулого 2017 року.

Завідувач медичної бібліотеки ЗОМІАЦ Любов Дума повідомила кореспонденту «Карпатського об’єктива», що торік фонд їхнього закладу поповнили: 427 книги та медичні матеріали (330 назв); 447 екземпляри журналів (84 назви); 1128 інформаційні листки, 758 номери газет (13 назв). – За бюджетні кошти передплатили тільки періодичні видання, – каже Любов Степанівна. – Книги подарували автори. Кожне видання цікаве, особливе.

З «Династії медиків», яку підготувала і видала у світ сім’я Ганичів (Оксана, Михайло, Тарас), можна довідатися про династії закарпатських медиків.

У «Деколищояк» лікар Йосиф Турак розповів про своєї життєві та професійні трафунки, про колег, учителів.

– «Документальна історія лікарні імені Андрія Новака в Ужгороді» – це унікальне краєзнавче видання, – зауважила Любов Дума. – У першому томі його автори Йосиф Турак та Юрій Яцина (головний лікар обласної лікарні) подали матеріали з часу заснування лікарні (1874р.) до 1928р. Автори подарували книгу бібліотеці з дарчим написом, що є дуже цінним.

– Хоч ми і спеціалізована книгозбірня, але наш поріг переступають не тільки науковці, викладачі, організатори охорони здоров’я, практикуючі лікарі, студенти-медики. Ми відкриті для широкого загалу, для всіх, хто цікавиться питаннями медицини, зокрема традиційної, здоровим способом життям, альтернативною медициною. Запрошуємо всіх бажаючих.

Медична бібліотека знаходиться напроти обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака.

Тетяна Грицищук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах