48366
12:26 23.012018

Юні мукачівці провели патріотичний флеш-моб

Життя 1951

Україна – це я! Україна – це ти! Україна – це ми!

Народилась Україна Нова

Небувала, чиста, як дитя

Україна Зоряної Мови

Україна Божого Буття!

Україна казки і кохання.

Та держава, де щезає тлінь.

Україна творчого повстання

Для усіх наступних поколінь.

Сьогодні, 22 січня, До дня соборності України у центрі Мукачева, на площі Кирила і Мефодія, учнівська рада старшокласників Мукачева разом з вихованцями та групами Мукачівського центру позашкільної освіти проведи патріотичний флеш-моб!

_MG_9056

 День Соборності – це свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

Офіційно в Україні День соборності відзначають з 1999 року!

 За словами організаторів метою заходу є насамперед виховання національної свідомості учнів і людської гідності, відродження паростків духовності, формування рис громадянина української держави; поглиблення знань про історичний факт злуки українського народу, його заначення, пробудження інтересу до поглиблення вивчення історії та культурних надбань українського народу, а головне – виховання глибокої поваги та любові до України.

 На центральній площі міста школярі декламували вірші, співали, робили коло єднання та співали Національний гімн України. Також ведучі заходу розповіли історичні аспекти формування України.

Ілона Вільна

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах