48171
22:45 19.012018

За підтримки Угорщини в Мукачеві відновили дах дитячої лікарні

Життя 4924

Завдяки плідній співпраці уряду Угорщини та Закарпатської обласної дитячої лікарні вдалося реконструювати дах інфекційного відділення.

1

Унаслідок сильного градобою покрівля отримала значні пошкодження, почала протікати, тому виникла нагальна необхідність у її ремонті.

Зважаючи на особливу історичну цінність будівлі, оскільки зведена вона ще за часів Австро-Угорщини в 1905 році, а також її важливе соціальне значення, було прийняте рішення про негайний ремонт даху.

Реконструкція покрівлі тривала майже півтора місяця, з листопада 2017 року, і завершилася 31 грудня. Урочистий захід з цього приводу відбувся в четвер, 18 січня, за участю уповноваженого уряду Угорщини з питань урядової координації розвитку Саболч-Сатмар-Березької й Закарпатської областей Іштвана Грежі та Генерального консула Угорщини в Ужгороді Йожефа Бугайла.

«Спільно з нашими угорськими партнерами нам удалося перекрити 800 кв  м даху інфекційного відділення, яке, до речі, розраховане майже на 60 ліжок для стаціонарних хворих. Тож перед нами об’єкт, вартість якого – 1 млн грн. Фінансування, згідно з підписаним договором, велося обома сторонами. Одну половину коштів виділив обласний бюджет, іншу – уряд Угорщини», – розповів головний лікар обласної дитячої лікарні Роман Шніцер.

За словами Уповноваженого Уряду Угорщини д-р Іштвана Грежі, ремонтні роботи розпочалися майже одразу після підписання Угоди про реконструкцію даху лікарні.

«Коли півтора року тому ми вперше потрапили в цей заклад, то побачили жахливі умови, в яких лікувалися діти. Відтак було прийняте рішення негайно допомогти цій установі. Варто також наголосити, що майже всі галузі медицини Закарпаття потребують підтримки. Угорський уряд дотепер надавав значну допомогу і планує продовжити цю роботу й надалі. Я вважаю, що такі жести з боку Угорщини підтверджують добросусідські відносини. Допомога, яку надає наша країна, засвідчує те, що ми намагаємося підтримувати не тільки етнічних угорців, але й усіх українців», – зазначив Іштван Грежа.

На відновленні даху керівництво лікарні зупинятися не збирається. Уже наступного року разом із ніредьгазькою та ужгородською обласною лікарнями братимуть участь у кількох грантах з метою подальшої реконструкції будівель.

 

Христина БІКЛЯН

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті запрацювали ще три поліцейські станції
11:37
«Як минуле допомагає зрозуміти нам цю війну»: лекція від Української академії лідерства для ужгородців та гостей міста
11:01
51 медаль і перше загальнокомандне місце привезли закарпатці з чемпіонату України зі змішаних бойових мистецтв
10:15
ВИЙШОВ № 552 НАШОЇ ГАЗЕТИ
10:00
У День Піфагора факультет математики та цифрових технологій УжНУ зібрав 10 тисяч грн для ЗСУ
09:53
У Мукачеві відкрили безпековий освітній простір для студентів
09:32
Життя в новому жилі: організація «Людина у скруті» допомагає створювати шелтери на Закарпатті
09:15
На Закарпатті можуть запровадити графіки відключень електроенергії для для бізнесу та промисловості
08:53
В Ужгороді відкрили 12-ту виставку молодіжного об’єднання «FOCUS GROUP»
08:42
В Ужгороді підбили підсумки першого року імплементації Закону «Про медіа»
19:44
Всі новини