47889
10:03 16.012018

На Виноградівщині відкрили дитячий садочок та пункт екстреної медичної допомоги

Життя 4985

Початок нового року для мешканців Виноградівщини ознаменувався приємними сюрпризами. Днями там відкрили два важливі об’єкти соціальної сфери.

1

Урочисті заходи відбулися в один день, 11 січня, і в них узяли участь представники обласної та районної влади. Зокрема голова райдержадміністрації Михайло Русанюк та його перший заступник Наталія Костелеба-Веремчук, голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс та начальник департаменту охорони здоров’я Закарпатської обласної державної адміністрації Володимир Маркович.

У селі Боржавське нарешті з’явився заклад дошкільної освіти, якого не було тут уже майже 20 років. Будівництво велося з нуля протягом тривалого часу. Розпочалося воно ще у 2007 році й кілька разів припинялося через нестачу коштів.

«На будівництво було витрачено близько 8 млн грн. Частина коштів – з Державного фонду регіонального розвитку, інша – з місцевого бюджету. Садочок на 80 місць укомплектований за європейськими стандартами та всіма нормами й вимогами: санітарними, архітектурними, протипожежними. Є також ізолятор на випадок хвороби. Подібного садочка наразі в районі в нас немає. Тож ми дуже щасливі, що нарешті добудували цей об’єкт і спільними зусиллями його відкрили», – розповів голова райдержадміністрації Михайло Русанюк.

Того ж дня відбулося ще одне відкриття не менш важливого об’єкта соціально сфери – пункту екстреної медичної допомоги в селі Великі Ком’яти. Втілити цей проект у життя вдалося завдяки спільним зусиллям із обласною адміністрацією. Мета нового закладу – вчасно надавати екстрену медичну допомогу в селах Великі Ком’яти, Боржавське, Завадку, Онок та Шаланки. Загалом ідеться про 20 тисяч населення.

За словами очільника РДА, пункт так само обладнаний за всіма нормами та вимогами. Колись, 10 років тому, на цьому місці діяла амбулаторія, при якій функціонувала машина швидкої допомоги, але працювала вона тільки вдень. Наразі утримання нового пункту фінансуватиметься з обласного бюджету.

Зупинятися на цьому місцева влада не збирається – у планах відкриття подібних медичних пунктів у селах Затисівка та Петрово.

Христина БІКЛЯН

Фото Виноградівської РДА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини