47860
14:22 10.012018

Через аномально теплу зиму на Закарпатті зацвіли підсніжники і троянди

Життя 3980

Розквітлі підсніжники серед зими – це не казка про «Дванадцять місяців», а реальність. Через аномально теплу погоду на Закарпатті зацвіли весняні квіти.

1 — копия

Мешканці краю не перестають дивувати користувачів соцмереж світлинами природних див. Тож за останній місяць чого тільки не побачиш у мережі. Краяни розміщують фото розквітлих троянд на своїх городах. І це в січні! Ужгородці дивуються паросткам зеленої лободи на набережній та вербовим брунькам. Ну і звісно, усі рекорди побила мукачівська сакура, яка, здається, квітує цілий рік. Тож і тепер, на початку січня, дерево потішило своїм непереможним цвітом.

Узагалі таке аномальне потепління спостерігається по всій Україні. Приміром грудень 2017-го виявився найтеплішим за останні 136 років.

Утім українці бідкаються, що така тепла зима не віщує нічого доброго, особливо для цьогорічного врожаю. Щоправда, у науковців на це своя думка.

Коментуючи ситуацію із непрогнозовано теплою зимою, директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда наголосив на тому, що збитків для врожаю не буде.

«Як правило, ранньоосінній період в Україні майже кожного року з дефіцитом вологи. Посіви озимих чекають дощу, а він приходить дуже пізно, таким чином минають оптимальні строки сівби озимих культур і вони можуть у принципі не розвинутися до фази кущіння, щоб нормально перезимувати. Але саме дякуючи таким аномально теплим умовам, навіть пізно засіяні озимі культури продовжували вегетацію, і станом на сьогодні їхній стан задовільний та хороший у всіх практично без винятку регіонах України. У цьому є певний позитив, – зазначив Кульбіда. – Що стосується адаптації сільського господарства до подібних умов, то, звичайно, те, що робиться в плані посіву культур, які мають менш короткий період вегетації і яким, можливо, уже не потрібно бути такими стійкими до вимерзання, це дає додатковий ефект у вигляді того, що Україна збирає хороші врожаї останніми роками, інколи навіть рекордні для цієї території».

А поки українці не перестають дивуватися весняній зимі, значна частина Європи та Америки потерпає від аномальних снігопадів. Бачимо інформаційні повідомлення, що США засипало снігом, у Нью-Йорку через снігопади навіть зачиняють усі школи. Європою, зокрема Ірландією, Великобританією, Францією, у перші дні цього року пронісся потужний ураган. Усі ці явища, на думку синоптиків, вписуються в теорію глобального потепління.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
У Мукачеві відкрили новий театральний простір
14:10
Поліція Ужгородщини затримала групу наркоторговців: у зловмисників вилучили партію «товару» та боєприпаси
13:55
Закарпатець посеред ночі увірвався в будинок односельчанки та пограбував жінку
13:40
Службова недбалість під час ремонту лікарні в Перечині, що обійшлась у понад 300 тис. грн: інженеру з технагляду повідомили про підозру
12:44
На території Чопської лікарні сталася пожежа
12:27
26-річний тернополянин за $4500 став «багатодітним» татусем трьох литовських дітей
12:11
Всі новини