46463
20:39 17.122017

У Перечині відбувся «Ярмарок кар’єри»

Життя 4007

20171217130829У межах соціального проекту “Живи та працюй в Україні” та під гаслом “Майбутнє України – за професіоналами” Перечинська районна філія Закарпатського обласного центру спільно з Перечинським професійним ліцеєм, 12 грудня 2017 року провела масштабний профорієнтаційний захід “Ярмарок кар’єри”, в якому прийняло участь близько 250 осіб, повідомляє Перечинська районна філія Закарпатського обласного центру зайнятості.
Серед запрошених: заступник директора Закарпатського обласного центру зайнятості О.Сівач, заступник голови Перечинської РДА М.Ладомиряк, начальник відділу освіти, молоді та спорту В.Цапик, заступник Перечинського міського голови Л.Крижановська, депутат Закарпатської обласної ради А.Вишняк, директор ПрАТ “Ужгородська швейна фабрика” М.Каламуняк, начальник відділу сприяння працевлаштуванню та профорієнтації ДНЗ УжНУ Глухова Г.В., начальник Перечинського бюро правової допомоги Т.Луцяк, сектор охорони здоров’я Перечинської РДА, роботодавці району: представники ТМ “Мебель Карпат”, ФОП Мкртумян А.Г. та представники Збройних сил України, Національної поліції України та Державної прикордонної служби України.
Запрошених та гостей заходу привітала директор Перечинського професійного ліцею Марія Келемен. Вона розповіла про історію закладу, про професії, які здобувають тут учні, про співпрацю навчального закладу з роботодавцями та соціальними партнерами щодо працевлаштування випускників. Учні закладу продемонстрували присутнім майстер класи щодо складання мебельних заготовок та продемонстрували власноруч виготовленні швейні вироби.
Вибір молодою людиною професії без урахування власних інтересів, нахилів, здібностей та потреб ринку праці призводить до того, що значна частина молоді, закінчивши навчальний заклад, стає безробітною, змушена змінювати професію або шукати роботу за кордоном. Ці негативні процеси стали причиною значного дефіциту робочих кадрів на ринку праці області.
“Робота служби зайнятості повинна бути направлена на усунення диспропорцій на ринку праці регіону, посилення профорієнтаційної роботи серед молоді та налагодження тісної співпраці між навчальними закладами і роботодавцями з врахуванням прогнозованої потреби у кадрах. Проведення такого заходу – важливий крок на цьому шляху”,- наголосила у своєму виступі заступник директора Закарпатського обласного центру зайнятості Ольга Сівач.
Під час ярмарку кар’єри випускники ліцею та учні загальноосвітніх шкіл району ознайомились з діяльністю цікавих для них підприємств та установ, отримали свій перший досвід спілкування з роботодавцями, а ті, в свою чергу, мали добру нагоду підібрати майбутніх молодих працівників, провести з ними співбесіди, репрезентувати свої компанії та показати майстер класи.
Зразки техніки, робота кінолога разом з чотирилапим помічником, бойова зброя, яка використовується правоохоронними органами, однозначно, викликали жвавий інтерес.
Щире захоплення учнів, змістовний діалог та позитивні відгуки учасників – важливий аргумент щодо доцільності проведення такого заходу.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах